Mental styrke:

Slik kan du bli mentalt sterk - det er særlig tre ting du bør gjøre, ifølge ekspertene

Psykolog Grethe Nordhelle og mental trener Frank Nilsen forklarer hvordan vi kan styrke oss selv mentalt.

MENTAL STYRKE: Å kunne kontrollere negative tanker er en av nøklene til å komme seg gjennom en tøff utfordring. FOTO: Shutterstock
MENTAL STYRKE: Å kunne kontrollere negative tanker er en av nøklene til å komme seg gjennom en tøff utfordring. FOTO: Shutterstock Vis mer
Publisert

På samme måte som at noen av oss er fysisk sterkere enn andre, er noen av oss mentalt sterkere. Mental styrke har mye å si for hvordan vi takler utfordringer og krisesituasjoner, og det er fullt mulig å bygge den opp.

Psykolog og advokat Grethe Nordhelle forklarer at hvordan vi tenker, og hvordan vi håndterer tankene våre, er det viktigste når det kommer til å være mentalt sterk.

- Det er vanlig at tankene våre er ukontrollerte og at de løper løpsk. Det å kunne ha kontroll på at tankene ikke bestemmer over oss, og det å kunne legge bort ting vi ikke kan gjøre noe med, viser en enorm mental styrke, sier Nordhelle til KK.

LES OGSÅ: Ny, norsk studie: Mindfulness virker!

Ta kontroll over negative tanker

Når vi står overfor en utfordring, er det lett å tenke på alle slags skrekkscenarioer og å bekymre oss over alt som kan gå galt. Da er det lett å miste fokuset på det vi faktisk kan gjøre for å løse problemet vi står overfor.

- Mentalt sterke mennesker er flinke til å skille mellom det de kan gjøre noe med, og detde faktisk ikke kan kontrollere, sier Nordhelle.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer