Christine Otterstad

Slik kan du «lure» hjernen din til å tro at du er selvsikker og sterk

Jepp, det er mulig, skriver KK-coach Christine Otterstad.

POWER POSE DEG TIL SELVTILLIT: Ifølge professor Amy Cuddy - og KK-coach Christine Otterstad, kan en power pose, som det å strekke hendene høyt i været, før du skal prestere, gi deg en følelse av selvtillit.  Foto: Shutterstock / Pressmaster
POWER POSE DEG TIL SELVTILLIT: Ifølge professor Amy Cuddy - og KK-coach Christine Otterstad, kan en power pose, som det å strekke hendene høyt i været, før du skal prestere, gi deg en følelse av selvtillit. Foto: Shutterstock / Pressmaster Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du noen gang skullet lede et møte, holde en presentasjon, eller kanskje tatt en telefonsamtale som du har gruet deg til lenge, og så opplever du at det går akkurat som du fryktet på forhånd? 

De fleste av oss opplever fra tid til annen at vi går på en smell i situasjoner som er vanskelige og ofte ganske viktige. Slike situasjoner krever i utgangspunktet at vi yter vårt beste, men så opplever vi at vi rett og slett faller igjennom. Vi underpresterer når vi egentlig burde levert det beste vi kan. Dette er surt selvfølgelig, når vi vet at vi kan bedre, men akk så menneskelig.

LES OGSÅ: Hvorfor mister jeg all selvtillit i det jeg tar på meg bikinien?

 Hvorfor er det sånn at selv om vi har øvd og forberedt oss, så presterer vi ikke bra?

Ja, for noe av det som gjør oss menneskelige, er at vi fra tid til annen ødelegger for oss selv. Med skjelvende stemme og røde skinn står vi og opplever at den talen vi har grudd oss til så lenge, blir akkurat like ille som vi fryktet. Det mangler i grunn bare at publikum begynner å kaste råtne tomater. Eller du sitter i det viktige jobbintervjuet du har forberedt deg så godt til de siste ukene og opplever at du stotrer og stammer og får spørsmål du slett ikke har forberedt deg på.  Hvorfor er det sånn at selv om vi har øvd og forberedt oss, så presterer vi ikke bra? Og ikke minst, hva kan vi gjøre for å unngå at det skjer? Vi mennesker er i stor grad styrt av følelser. Når disse følelsene får lov til å ta overhånd, så kan det faktisk gå galt. Det er derfor viktig å gjøre et godt forarbeid på det følelsesmessige plan og ikke bare på det praktiske plan. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer