Øke testosteronnivå naturlig

Slik kan du øke testosteronnivået i kroppen - uten medikamenter

De fleste menn opplever en gradvis nedgang i testosteronnivåene med alderen, ifølge ekspertene. Trener du og spiser sunt, holdes nivået stabilt.

TRENING: Ifølge ekspertene er det å holde fettet unna det mest effektive for et stabilt testosteronnivå. Foto: Colourbox
TRENING: Ifølge ekspertene er det å holde fettet unna det mest effektive for et stabilt testosteronnivå. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

(Vi.no): Selv om menn ikke får en overgangsalder på lik linje med kvinnenes, kan det hevdes at de får en variant av overgangsalderen de også.

- Det er ikke sånn som hos kvinner. Det er mer gradvis, forklarer Alfred Honoré, urolog og overlege ved prostatasenteret på Haukeland Sykehus.

Les også: Slik er «overgangsalderen» for menn.

Trening øker testosteronnivåene

Både Honoré, og Anders Jørgensen, som er endokrinolog ved Oslo universitetssykehus, mener at å holde seg slank er nøkkelen til stabile, eller høyere, testosteronnivåer.

- Man må trene, spise sunt og få bort bukfettet. Det er veldokumentert at det har en effekt, sier Jørgensen.

Han nevner også at å stresse ned kan hjelpe, men mener at det ikke er like godt dokumentert.

- Fett inneholder molekyler som blir til østrogen, og derfor vil det å kvitte seg med kroppsfett øke testosteronnivåene, utdyper Honoré.

Han sier at sex er en aktivitet som også kan øke nivåene.

- Men det må tas med en klype salt, for i den undersøkelsen som ble gjort var deltakerne også ellers friske og spreke, nevner han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer