Trene bort stress:

Slik kan du trene bort stresset - nei, du trenger ikke å legge inn lange økter på treningsstudioet!

Mosjon er kanskje den mest effektive medisinen mot stress. Men hvordan skal man egentlig trene for å senke skuldrene og koble ut alt stresset?

TRENE BORT STRESS: Stresser du mye? Da bør du ta deg en treningsøkt - og nei, det trenger ikke å være den lengste og tyngste! FOTO: NTB scanpix
TRENE BORT STRESS: Stresser du mye? Da bør du ta deg en treningsøkt - og nei, det trenger ikke å være den lengste og tyngste! FOTO: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Stress er en del av de flestes hverdag og er ikke skadelig - så lenge du får sjansen til å slappe av skikkelig etterpå. Føler du deg derimot alltid stresset og travel - med mange tanker i hodet, og kanskje problemer med søvnen - så er det stor risiko for at dette kan bli et kronisk problem.

Da risikerer du å utvikle ulike symptomer, både mentale og fysiske, som på sikt kan føre til at du blir syk.

- Kronisk stress kan blant annet vise seg i form av søvnforstyrrelser, hjertebank, anspente muskler, verk og kognitive problemer som glemskhet og forvirring. Da har det gått veldig langt, sier Agneta Lindegård Andersson, førsteamanuensis i folkehelsevitenskap og forsker på Institutt for stressmedisin i Gøteborg.

LES OGSÅ: Kronisk stress endrer hjernen

Vitenskapelig bevist

En av de beste måtene å forebygge og motarbeide stress på, er fysisk aktivitet i alle former. Det finnes mye forskning som viser at dersom du beveger deg mye, så blir du mer avslappet, føler deg mer våken og får bedre humør - og samtidig bygger du opp en bedre motstand mot stresset.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer