Hodepine:

Slik kan du unngå hodepine - uten piller

Tabletter kan være en velsignelse når hodepinen slår til. Men hva gjør man når man ikke kan ta dem, eller de ikke har noen virkning lenger?

HODEPINE: Hodepine-tabletter kan være en velsignelse når hodepinen slår til. Men hva gjør man når man ikke kan ta dem, eller de ikke har noen virkning lenger? FOTO: NTB Scanpix
HODEPINE: Hodepine-tabletter kan være en velsignelse når hodepinen slår til. Men hva gjør man når man ikke kan ta dem, eller de ikke har noen virkning lenger? FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Akkurat som andre legemidler kan smertestillende midler ha bivirkninger. Har man en følsom mage eller magesår, tåler man ikke alltid acetylsalisylsyre, som finnes i flere av de vanlige smertestillende tablettene, som Dispril og Albyl-E. Også høygravide oppfordres til å være forsiktige med acetylsalisylsyre. Og har du høye leververdier, skal du se opp for for mye paracetamol, som finnes i preparater som for eksempel Paracet og Pinex.

Nylig ble det også gjort funn som tyder på at såkalte NSAID-legemidler, som omfatter for eksempel Ibux og Voltarol, kan øke risiko for hjerteinfarkt.

En gruppe som ikke bør ta smertestillende tabletter, er folk som har såkalt legemiddelutløst hodepine. Å ta for mange tabletter kan nemlig føre til kronisk vondt i hodet, og da hjelper jo ikke medisinen lenger. (Psst: - Dessverre er det fortsatt mange som bruker mer smertestillende enn anbefalt)

Så hva gjør man når det føles som om hodet sprenges, men man ikke kan eller bør ta smertestillende? Vi har sett på noen alternative metoder som kan lindre smerte.

LES OGSÅ: Dette er de vanligste årsakene til hodepine om morgenen

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer