Sexlyst

Slik kan trening gi sexlysten en skikkelig boost!

Fysisk aktivitet kan ha en veldig god effekt både på selvtilliten og sexlysten.

FYSISK AKTIVITET: Visste du at det å holde seg i form faktisk kan booste sexlysten din? Da har du enda en god grunn til å komme deg på trening. Foto: Shutterstock / Jacob Lund
FYSISK AKTIVITET: Visste du at det å holde seg i form faktisk kan booste sexlysten din? Da har du enda en god grunn til å komme deg på trening. Foto: Shutterstock / Jacob Lund Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det finnes mange gode grunner til å trene - god helse og en smekker kropp er bare to av dem. Trening har en positiv effekt på hjernen ved at det frigjør signalstoffer i hjernestammen, som er vist å påvirke alt fra humør og søvn til motorikk og læring. 

Men visste du at det å holde seg i form faktisk kan booste sexlysten din?

– Ja, det å være i god form og å leve sunt vet vi gir mer sexlyst, rett og slett fordi man får mer overskudd. Man får jo mer energi av å bevege seg litt, sier spesialist i sexologisk rådgivning ved Institutt for Klinisk sexologi, Margrete Wiede Aasland til KK.no.

LES OGSÅ: Dette får oss til å miste sexlysten

Du må ikke dra på treningssenteret

Hun mener at du ikke nødvendigvis må gå på treningsstudio for å få effekt på dette, men det krever at du beveger deg noe mer enn bare mellom stue, kjøkken og soverom.

– Du trenger ikke gå på toppturer eller bygge muskler for å få god sexlyst, men å holde seg i vanlig god form bør være tilstrekkelig. Det handler jo bare om å komme seg ut og gå tur slik det anbefales fra folkeopplysningen, forklarer hun. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer