Trening

Slik kommer du i gang med treningen etter corona

Har det blitt mye sofasitting under pandemien? Her deler treningsekspertene tipsene til en god treningsrutine.

TRENINGSGLEDE: Ekspertene anbefaler å sette realistiske mål ut ifra ditt nivå når du starter å trene. Når du opplever mestring, vil også treningsgleden komme. FOTO: NTB
TRENINGSGLEDE: Ekspertene anbefaler å sette realistiske mål ut ifra ditt nivå når du starter å trene. Når du opplever mestring, vil også treningsgleden komme. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Unge voksne trener mindre nå enn før coronautbruddet i mars i fjor. Hele 32 prosent svarer i en undersøkelse gjennomført av Norsk koronamonitor at de er i dårligere form nå enn før pandemien.

Det kan være vanskelig å motivere seg til å komme i gang med trening etter en lang periode uten. Vi har samlet de beste tipsene fra ekspertene.

- Vi vet alle at trening har en positiv helsefremmende effekt, som for eksempel lavere risiko for livsstilssykdommer. For noen er dette motiverende nok, mens andre trenger mer motivasjon enn som så for å komme i gang med treningen igjen, sier spesialist i muskler og ledd Christian Torp ved Torp & Co.

Finn en treningsform du liker

I tillegg til fysiske endringer, kan inaktivitet ha uheldige konsekvenser som økt angst og depresjon. Torps beste tips for å komme i gang med trening, er å velge en treningsform du liker.

- For å opprettholde motivasjonen på trening over tid, må du finne en aktivitet som du selv synes er gøy og lystbetont. I det store bildet skal trening være noe du gleder deg til å gjøre, ikke la det bli et ork. Man må derfor utforske litt, og kanskje prøve noe man aldri har gjort før. Plutselig blir det den nye favoritt-treningsformen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer