Langrenn

Slik lader du opp til skisesongen allerede nå!

Skistjernen Therese Johaug, KKs treningsekspert Christian Torp og Per Elias Kalfoss i Norges Skiforbund gir deg sine beste tips.

LANGRENN: KK har snakket med blant andre langrennsløper Therese Johaug, som gir oss sine aller beste tips til hvordan å starte på treningen til skisesongen allerede nå. - Test ut elghufs! tipser hun. FOTO: Cornelius Poppe / NTB
LANGRENN: KK har snakket med blant andre langrennsløper Therese Johaug, som gir oss sine aller beste tips til hvordan å starte på treningen til skisesongen allerede nå. - Test ut elghufs! tipser hun. FOTO: Cornelius Poppe / NTB Vis mer
Publisert

Om ikke lenge kommer forhåpentlig den første snøen til å dale ned, og allerede nå kjenner mange langrennsamatører at det kribler i bein og armer.

Følelsen av å ha den perfekte glid i nypreparerte skiløyper er uslåelig. For ikke å snakke om dersom kroppen og dagsformen spiller på lag - da er det ingen andre steder man vil være enn akkurat der, med føttene godt plassert mellom de to kritthvite «trikkesporene».

Men for å få alt til å klaffe, når langrennssesongen endelig er her, kan det være lurt å starte på de kroppslige forberedelsene allerede nå.

Ifølge verdensmester og langrennsentusiast Therese Johaug (32) er det viktigste å være i aktivitet hele året.

- Skigåing går mye på kondisjon, så å legge inn et par kondisjonsøkter i løpet av uken, gjør at det blir litt lettere når man får skiene på føttene når vinteren kommer, sier Therese når vi møter henne på et presseevent i regi av Huawei - som hun er ambassadør for - i slutten av september.

Og dersom du liker å gå på rulleski, anbefaler hun deg å legge inn et par rulleskiøkter med staking, i løpet av uken også.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer