Menssmerter:

Slik lindrer gynekologene egne menssmerter

Føles det ut som om du har prøvd alt? Her kan du plukke opp et par tips fra de som faktisk er eksperter på alt som foregår der nede!

MENSSMERTER: Prøv gynekologenes personlige tips neste gang menssmertene står på som verst! Foto: NTB Scanpix
MENSSMERTER: Prøv gynekologenes personlige tips neste gang menssmertene står på som verst! Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kampen mot symptomene av mensen føles gjerne veldig lang og veldig hard. Og når det endelig er over, er det jammen ikke lenge igjen til neste gang!

Gjennomsnittskvinnen har mensen rundt 450 ganger, noe som betyr at man faktisk blør i over 6 år av livet. Jepp, tenk så stor plass mensen tar i livet vårt... Tante Rød har definitivt kommet for å bli, så sørg for at du er utstyrt med gode tips for å gjøre det lettere å holde ut besøkene! Pssst, har du tenkt over hvor mye det koster deg å ha mensen? Finn det ut her!

Ifølge Gry Warsla, som er gynekolog ved Legevakt Vest i Oslo, deles smertene vi opplever i forbindelse med mensen inn i primære og sekundære menstruasjonssmerter.

De primære smertene er de som folk flest opplever, de naturlige konsekvensene av menstruasjon, som kommer av sammentrekninger i livmorsmuskulaturen. I denne delen av syklusen frigjøres også en økt mengde prostaglandiner, et signalstoff som virker irriterende på blant annet nerver. Muskelsammentrekningene kommer av at livmoren gjør seg klar til en eventuell graviditet ved å først bygge opp slimhinnen - og deretter støtes den ut når det ikke kommer noe befruktet egg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer