Cottage Cheese

Slik lurer du cottage cheese inn i middagen

Øker proteininnholdet og holder deg mett lenger.

COTTAGE CHEESE: Det finnes uendelig mange måter du kan bruke cottage cheese på. Hva med å ha den i middagen?  Foto: Peredniankina - Fotolia
COTTAGE CHEESE: Det finnes uendelig mange måter du kan bruke cottage cheese på. Hva med å ha den i middagen? Foto: Peredniankina - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: At cottage cheese har blitt en enormt populær matvare her til lands er kanskje ikke så rart, da fordelene med den magre ferskosten er mange.  

For eksempel er cottage cheese en svært god kilde til protein, rettere bestemt kasein, som er trege proteiner som er viktig for musklene dine. Den inneholder også masse kalsium, små mengder fett og svært lite sukker. 

Og det beste av alt, er at det finnes uendelig mange måter du kan bruke den magre ferskosten på – hva med å lure den inn i middagen for eksempel? 

LES OGSÅ: Så mye protein kan du spise

Holder deg mett lengre 

Randi Eidsmo Flesjø, som er ernæringsfysiolog i Sprudlende Sunn, har tidligere fortalt at cottage cheese passer utmerket i varme middagsretter. 

- Cottage cheese kan være en god erstatning for mange matvarer i middager, da det er en ferskost som bidrar med en svak, syrlig smak. I tillegg inneholder den lite fett og mye proteiner som metter godt. Osten bidrar også til å stabilisere blodsukkeret og kan redusere eventuelle salt- og søtsug.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer