Frukt:

Slik oppbevarer du frukten best

Ikke all frukt bør oppbevares på fruktfatet.

KJØLESKAP ELLER KJØKKENBENK: Det varierer hvor frukten vil holde seg best! FOTO: NTB Scanpix
KJØLESKAP ELLER KJØKKENBENK: Det varierer hvor frukten vil holde seg best! FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Hvor vi oppbevarer frukten vår er ofte satte rutiner. Noen legger frukten i en skuff i kjøleskapet, mens andre danderer den fint på et fruktfat. Men visste du at noen typer frukt ikke bør legges i kjøleskapet?

Gunn Helene Arsky er selvstendig ernæringsfysiolog cand. scient, skribent og yogalærer.

- Hovedregelen er at frukt og bær som vokser ute i Norge, kan oppbevares i kjøleskapet. Det betyr at epler, pærer, jordbær, blåbær, bringebær, plommer etc kan være i kjøleskapet. Bær bør være i kjøleskap, de forringes fort, sier Arsky til KK.

LES OGSÅ: Høyt kolesterol? Ta deg en banan!

Eksotiske frukter kan få kuldeskader

Epler, pærer og plommer kan godt være på fruktfatet, dersom det ikke er alt for lenge til de skal spises. Men husk at druer er bær, så de har det best i kjøleskapet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer