Alkohol og snorking:

Slik påvirker alkohol snorking og søvn

- Unngå alkohol før du legger deg for å redusere snorking, sier ekspert.

ALKOHOL OG SNORKING: Når vi sover er muskulaturen i de øvre luftveiene mer avslappet, og det gjør luftkanalene trangere og kan gjøre at vi snorker. FOTO: NTB Scanpix
ALKOHOL OG SNORKING: Når vi sover er muskulaturen i de øvre luftveiene mer avslappet, og det gjør luftkanalene trangere og kan gjøre at vi snorker. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Snorking er dødsirriterende. Noen av oss går så langt som å operere for å bli kvitt problemet, men det finnes andre løsninger å teste ut først. En av påvirkningsfaktorene for snorking er nemlig alkohol - som også påvirker hvordan søvnkvaliteten vår er generelt.

Søvnekspert Harriet Akre forklarer til KK.no at en vanlig grunn til snorking skyldes mye bløtvev i halsen, som store mandler eller stor drøvel og tunge, i forhold til størrelsen på svelg og øvre luftveier.

- I tillegg til dette er blant annet overvekt den vanligste grunnen til snorking. Hos de fleste vil også røykeslutt og å unngå alkohol før du legger deg hjelpe godt mot snorking, forklarer hun.

Når vi sover er nemlig muskulaturen i de øvre luftveiene mer avslappet, og det gjør luftkanalene trangere og kan gjøre at vi snorker. Ifølge Norsk Helseinformatikk (NHI) svekker alkohol og sovemidler denne muskelstramningen ytterligere.

LES OGSÅ: Derfor bør du bli kvitt den farlige snorkingen, og det er lettere enn du tror

Alkohol påvirker søvnen på flere måter

Og det er ikke bare irriterende snorking som kan være en effekt av alkoholen når vi sover. Elise Nyborg Eriksen er fungerende generalsekretær i AV-OG-TIL. Hun forklarer at det er en utbredt myte at alkohol kan hjelpe på søvnen vår.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.