Kroppslukt:

Slik påvirker maten vi spiser kroppslukten vår

Visse matvarer kan gjøre at svetten, ånden og urinen lukter litt rart.

RØDT KJØTT: Mye rødt kjøtt kan gjøre at du svetter mer. FOTO: NTB Scanpix
RØDT KJØTT: Mye rødt kjøtt kan gjøre at du svetter mer. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Har du noen gang opplevd at du lukter litt annerledes enn du pleier? Vi skiller ut stoffer som lukter både gjennom svetten, munnen og i forbindelse med dobesøk. I blant kan vi oppleve at kroppslukten vår varierer litt, og én av årsakene er det vi spiser og drikker.

- Det er flere mat- og drikkevarer som påvirker kroppslukten vår. Noen av dem er rødt kjøtt, hvitløk, asparges, karri og spisskummen, kardemomme, alkohol og noen typer grønnsaker som kan gi litt ekstra luft i magen.

Det sier klinisk ernæringsfysiolog i TINE, Anne Marie Skjølsvik, til KK. Her er en oversikt over hvordan disse matvarene påvirker kroppslukten vår:

LES OGSÅ: Dårlig ånde? Slik blir du kvitt problemet

Rødt kjøtt

Visste du at enkelte matvarer faktisk kan få deg til å svette mer? Rødt kjøtt er en av disse matvarene:

- Spiser du mye rødt kjøtt kan det få deg til å svette litt mer og gi en endret kroppslukt. Rødt kjøtt er tungtfordøyelig for koppen, og den beste måten å redusere lukten på er å kutte litt ned på hvor mye rødt kjøtt man spiser, forklarer Skjølsvik.

Hvitløk

Du kjenner helt sikkert til at hvitløk kan gi dårlig ånde. Det er ikke uten grunn at «hvitløksånde» er et eget ord! Hvitløk kan også påvirke svettelukten vår.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer