Dopapir:

Slik skal dorullen henge

128 år gammel patent er lagt frem.

HVA ER RIKTIG? Vi gir deg svaret. FOTO: NTB Scanpix
HVA ER RIKTIG? Vi gir deg svaret. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Man skulle kanskje ikke tro at det var mulig å henge seg opp i noe så lite som hvordan en dorull egentlig skal henge. Googler du dette spørsmålet får du opp over 147 millioner treff!

Flere artikler er blitt laget om temaet og på YouTube ligger det en hel del videoer, men fortsatt er det en stor diskusjon om hvordan dorullen skal henge.

Det finnes faktisk en egen Facebook-gruppe som heter «Vi som snur dorullen når enden henger mot veggen». Gruppa har nesten 50 000 medlemmer.

Men det er fremdeles flere som mener dorullen skal henge med enden inn mot veggen. Akkurat hvorfor man velger å gjøre det ene eller andre måten, kan det være flere grunner til.

FEIL: Slik skal ikke dorullen henge. Foto: Scanpix
FEIL: Slik skal ikke dorullen henge. Foto: Scanpix Vis mer

Det kan være fordi man mener det er lettest sånn, eller så kan det ha noe med renslighet å gjøre. Forskning gjort på University of Colorado viser at papiret bør henge ut dersom man vil gjøre det på den hygieniske måten. Og hvem vil vel ikke det?

Men ikke nok med det! Forbrukerorganisasjonen Choice kunne denne uken fastslå hvilken vei dopapiret skal henge. Beklager til dere som mente dopapiret skulle henge bak og mot veggen. Et patent fra 1891 viser nemlig at papiret skal henge på utsiden.

Til DailyMail forteller Choice at det er viktig å finne svar på «kontroversielle spørsmål» som dette. Kan det hende diskusjonen er over en gang for alle?

Jon Almås stilte også det samme spørsmålet da han inviterte en historiker og en ekspert innen immunologi til programmet sitt «Praktisk Info». Historikeren kunne legge hele diskusjonen død ved å bekrefte at skissene du ser over stemmer.

Når det kommer til bakterier og hygiene, kunne immunologi-eksperten fastslå at det også var best å ha dorullen med papiret utover med tanke på hygiene.

RIKTIG: Slik skal dorullen henge. Foto: Scanpix
RIKTIG: Slik skal dorullen henge. Foto: Scanpix Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer