Dopapir:

Slik skal dorullen henge

128 år gammel patent er lagt frem.

HVA ER RIKTIG? Vi gir deg svaret. FOTO: NTB Scanpix
HVA ER RIKTIG? Vi gir deg svaret. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Man skulle kanskje ikke tro at det var mulig å henge seg opp i noe så lite som hvordan en dorull egentlig skal henge. Googler du dette spørsmålet får du opp over 147 millioner treff!

Flere artikler er blitt laget om temaet og på YouTube ligger det en hel del videoer, men fortsatt er det en stor diskusjon om hvordan dorullen skal henge.

Det finnes faktisk en egen Facebook-gruppe som heter «Vi som snur dorullen når enden henger mot veggen». Gruppa har nesten 50 000 medlemmer.

Men det er fremdeles flere som mener dorullen skal henge med enden inn mot veggen. Akkurat hvorfor man velger å gjøre det ene eller andre måten, kan det være flere grunner til.

Det kan være fordi man mener det er lettest sånn, eller så kan det ha noe med renslighet å gjøre. Forskning gjort på University of Colorado viser at papiret bør henge ut dersom man vil gjøre det på den hygieniske måten. Og hvem vil vel ikke det?

Men ikke nok med det! Forbrukerorganisasjonen Choice kunne denne uken fastslå hvilken vei dopapiret skal henge. Beklager til dere som mente dopapiret skulle henge bak og mot veggen. Et patent fra 1891 viser nemlig at papiret skal henge på utsiden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer