Jodix jod

Slik skal jod-utdelingen foregå

Her er alt du bør vite om hvordan jod-tabletter skal distribueres.

HAR DU IKKE JODIX HJEMME? Det er en del av kommunenes beredskapsplaner at de skal distribuere høykonsentrert jod til kommunens innbyggere ved behov. Men hvordan skal denne utdelingen foregå? Foto: NTB
HAR DU IKKE JODIX HJEMME? Det er en del av kommunenes beredskapsplaner at de skal distribuere høykonsentrert jod til kommunens innbyggere ved behov. Men hvordan skal denne utdelingen foregå? Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Noen grupper i befolkningen anbefales å ha høykonsentrert jod, Jodix, i beredskap hjemme.

Ifølge myndighetene er dette anbefalt for barn og unge under 18 år, gravide og ammende. I helt spesielle situasjoner kan det også være aktuelt med tabletter for voksne mellom 18 og 40 år. Som Vi.no tidligere har skrevet, trenger ikke de over 40 år å ha jodtabletter i beredskap.

Det er utsolgt for jodtabletter hos Apotekene - og ifølge Legemiddelverket er det meldt om mangel på Jodix fram til 20. april 2022.

Jodtabletter er imidlertid en del av kommunenes beredskapsansvar - og kommunene skal dermed ha jodtabletter på lager for kommunenes innbyggere.

Men hva skjer dersom det blir nødvendig å dele ut jodtabletter til innbyggerne? Hvordan skal utdelingen foregå?

Jod til kommunens innbyggere

Kriseutvalget for atomberedskap anbefaler at alle kommuner har jodtabletter tilgjengelige for alle barn, unge under 18 år, gravide og ammende i sin kommune.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.