E-konsultasjon hos lege

Slik slipper du kø og venting hos legen

Tilbudet skal gjøre det lettere for både pasienter og leger.

EFFEKTIVISERING: Stadig flere fastleger tilbyr den digitale tjenesten som skal gjøre det lettere for pasienter å bestille time og få legehjelp. Foto: Scanpix.
EFFEKTIVISERING: Stadig flere fastleger tilbyr den digitale tjenesten som skal gjøre det lettere for pasienter å bestille time og få legehjelp. Foto: Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

“Evig” lang ventetid i telefonen eller på venterommet er slitsomt for pasienter som ønsker seg legetime så snart som mulig. Og skal du fornye en resept, er det ekstra irriterende å måtte vente i telefonen i 20 minutter for noe som burde være effektivt og enkelt å ordne.

Men nå har Direktoratet for e-helse funnet en løsning på vente-problemet.

Konsultasjon via nettet

- Du kan enkelt få en time som passer, og bestillingen kan gjøres når det passer deg. I tillegg kan du se dine bestilte timer og avbestille disse. Du kan sende en melding til fastlegen din og be om å få fornyet resept på dine faste legemidler, medisinsk utstyr og annet som forskrives på resept.

Bodil Rabben, divisjonsdirektør ved Direktoratet for e-helse, forteller om noen av fordelene ved det nye digitale helsetilbudet deres. Dette skal gjøre det mye enklere og mer effektivt for både pasienter og leger.

Det du må gjøre er å logge deg inn på nett, og slik kan du spare både tid og penger.

Den digitale ordningen innebærer følgende fire tjenester på Helsenorge.no:

  • Timebestilling
  • Reseptfornyelse
  • E-konsultasjon
  • Administrativ kontakt med legekontoret

Forklaring

- En e-konsultasjon er en legetime som gjennomføres via nettet. Da betaler du vanlig egenandel og fakturagebyr, sier Rabben.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer