E-konsultasjon hos lege

Slik slipper du kø og venting hos legen

Tilbudet skal gjøre det lettere for både pasienter og leger.

EFFEKTIVISERING: Stadig flere fastleger tilbyr den digitale tjenesten som skal gjøre det lettere for pasienter å bestille time og få legehjelp. Foto: Scanpix.
EFFEKTIVISERING: Stadig flere fastleger tilbyr den digitale tjenesten som skal gjøre det lettere for pasienter å bestille time og få legehjelp. Foto: Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

“Evig” lang ventetid i telefonen eller på venterommet er slitsomt for pasienter som ønsker seg legetime så snart som mulig. Og skal du fornye en resept, er det ekstra irriterende å måtte vente i telefonen i 20 minutter for noe som burde være effektivt og enkelt å ordne.

Men nå har Direktoratet for e-helse funnet en løsning på vente-problemet.

Konsultasjon via nettet

- Du kan enkelt få en time som passer, og bestillingen kan gjøres når det passer deg. I tillegg kan du se dine bestilte timer og avbestille disse. Du kan sende en melding til fastlegen din og be om å få fornyet resept på dine faste legemidler, medisinsk utstyr og annet som forskrives på resept.

Bodil Rabben, divisjonsdirektør ved Direktoratet for e-helse, forteller om noen av fordelene ved det nye digitale helsetilbudet deres. Dette skal gjøre det mye enklere og mer effektivt for både pasienter og leger.

Det du må gjøre er å logge deg inn på nett, og slik kan du spare både tid og penger.

Den digitale ordningen innebærer følgende fire tjenester på Helsenorge.no:

  • Timebestilling
  • Reseptfornyelse
  • E-konsultasjon
  • Administrativ kontakt med legekontoret

Forklaring

- En e-konsultasjon er en legetime som gjennomføres via nettet. Da betaler du vanlig egenandel og fakturagebyr, sier Rabben.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.