Olivenolje

Slik sparer du penger på olivenolje

Uten at det går utover helseeffektene!

OLIVENOLJE: Én type er klart sunnest, men også dyrere. Slik bruker du minst mulig penger på olivenolje, uten at det går utover helseeffektene. FOTO: NTB
OLIVENOLJE: Én type er klart sunnest, men også dyrere. Slik bruker du minst mulig penger på olivenolje, uten at det går utover helseeffektene. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Én måte å spare penger på mathandelen, er å droppe unødvendige kjøp. Enkelte ting er imidlertid faste innslag på kjøkkenet, så her er vi heller ute etter å finne rimeligere alternativer.

For mange er olivenoljen en slik matvare. Her finnes det også «utallige» alternativer i butikkene.

Kanskje har du vurdert å gå for de billigste typene, men så har du brått blitt usikker: Er de rimeligere variantene mindre sunne enn de dyre? Er det ikke slik at «jo dyrere, desto bedre kvalitet» gjelder her?

Nettopp dette har vi hørt med ekspertene om. Og vi kan love én ting: Ja, du kan spare penger på olivenolje uten at det går utover helsefordelene!

Gode kilde til sunt fett

KK har tidligere skrevet om hvordan du velger den beste olivenoljen. Da var ekspertene klar i tale: Den sunneste olivenoljen er også den dyreste, nemlig extra virgin. Den er best på både næringsinnhold, kvalitet og smak.

Så, generelt er det faktisk slik at jo dyrere olivenolje, desto bedre kvalitet.

Men, det betyr ikke at du trenger å ruinere deg på det. Det finnes mange ulike typer å velge mellom i butikkene, og ikke alle extra virgin-typene er like kostbare.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer