Kk-mila

Slik spisser du formen mot løpet

Én treningsform er spesielt gunstig!

KK-MILA 3. SEPTEMBER: KKs eget løpsarrangement - KK-mila, går av stabelen lørdag 3. september i Oslo. Og det er ikke for sent å melde seg på!
KK-MILA 3. SEPTEMBER: KKs eget løpsarrangement - KK-mila, går av stabelen lørdag 3. september i Oslo. Og det er ikke for sent å melde seg på! Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er bare én måned til flere av årets store løpearrangement går av stabelen. Her i Oslo arrangeres blant annet KK-mila (lørdag 3. september - påmeldingsinfo finner du her!), Oslo Maraton og Oslos Bratteste. Er du allerede godt i gang med treningen, er det altså spissing av formen du bør fokusere på de neste ukene, og for mange bør kondisen være prio, spesielt hvis du ikke er vant til å løpe lenge og fort. Da er den gode nyheten at jo mer utrent du er, jo raskere vil progresjonen være. Den beste måten å bygge kondisjon på, er nemlig gjennom intervalltrening. I løpet av de neste ukene bør du trene intervall tre til fire ganger i uken. I tillegg bør du legge inn en langtur (5-10 km) i konkurransetempo.

Her får du tips til økter: 

Tabata-intervaller – 12 minutter er nok! Dette treningsprogrammet kalles også geriljakardio, og går ut på å drive høyintensiv aerob trening med 20 x 10 sekunders intervaller. Varm opp i fire minutter og trapp ned med fire minutter, og du har gjort unna en ekstremt effektiv økt på kun 12 minutter. Vær obs på at dette er hardt, og ikke bør utføres av personer som ikke er godt trent fra før. Om du vil, kan du legge inn Tabata-intervaller i din vanlige joggetur. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer