Stress

Slik trener du deg stressfri

Glem late dager på sofaen – trening er mer effektivt mot stress.

TRENING MOT STRESS: Det er nok lett å tro at avslapning på sofaen er den beste medisinen mot stress, men sannheten er at trening er mye mer effektivt. Foto: dbunn - Fotolia
TRENING MOT STRESS: Det er nok lett å tro at avslapning på sofaen er den beste medisinen mot stress, men sannheten er at trening er mye mer effektivt. Foto: dbunn - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Stress er en stor del av hverdagen for mange av oss, både på jobb og i fritiden.

Vi prøver iherdig å leve opp til våre egne og andres forventninger, vi skal prestere og rekke over så mye som overhodet mulig. Men dette går som regel på bekostning av oss selv og vår egen helse.

Så hvordan kan vi lære oss å stresse ned? Det er nok lett å tro at avslapning på sofaen er den beste medisinen, men snarere tvert imot. 

Det du egentlig burde gjøre er å komme deg på trening – fysisk aktivitet er nemlig svært effektivt for å motvirke stress.

LES OGSÅ: 6 tips som reduserer stress

Endorfiner og velvære

– Det stemmer veldig godt at trening er utrolig effektivt for å både redusere stress og for å redusere skadene som stress gir, sier Øystein Jensen til KK.no.

Han jobber som trener og fysioterapeut ved Artesia AS, og driver i tillegg bloggen trenhardt.com.

– Under trening frigjøres endorfiner som er kjemiske substanser som gir en følelse av velbehag, det reduserer smerter og hjelper på «spenning» i kroppen. Trening har også beviselig god effekt på innsovning og søvnkvaliteten din, og vi vet jo alle at det igjen vil føre til mindre stress og forbedret velvære.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer