Fast Rumpe

Slik trener du deg til fastere rumpe og velformede lår

Styrking av rumpa og lårene forebygger dessuten skader og gir deg en riktig holdning.

- En sterk underkropp vil gi deg en bedre holdning som hindrer kroppen i å låse seg i uheldige stillinger, sier Renate Thunem, personlig trener ved Elixia Hana
i Sandnes. Foto: Studio LL Line Owren
- En sterk underkropp vil gi deg en bedre holdning som hindrer kroppen i å låse seg i uheldige stillinger, sier Renate Thunem, personlig trener ved Elixia Hana i Sandnes. Foto: Studio LL Line Owren Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi sitter for mye! mener Renate Thunem(39), personlig trener ved Elixia Hana på Sandnes. Og hun vet godt hva hun snakker om. Renate kjempet seg fra å være ufør til å bli personlig trener.

Fem år er gått siden hun tilbragte livet i et mørkt rom. Tre år er gått siden hun tok grep om overvekten sin. Ektemannen og bestevenninnen lurte henne med på treningssenteret, som nå er arbeidsplassen hennes. Renate la om kostholdet og begynte å trene. Ett år etter var 50 kilo borte, og Renate tok PT-utdannelsen. Nå brenner hun for å hjelpe andre.

Kroppen vår er skapt for å være mer i bevegelse. Mange sliter med muskulære svakheter i rumpe og bakside lår, samt låsninger i rygg og hofter. Problematikken forplanter seg nedover i kroppen. En god holdning krever sterk kjernemuskulatur, men også aktivert rumpemuskulatur så bekkenet står i riktig stilling. Lår- og setemuskulatur er de største muskelgruppene i kroppen, og trening av disse forbrenner også mest.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer