Kjøpe ny pute

Slik vet du om puta di må skiftes ut

Sover du dårlig, selv om du har fulgt alle tenkelige søvnråd? Da kan det være at puta di har gått ut på dato.

SOVEPUTE: Nei, hodeputa varer ikke evig. Sover du dårlig er det kanskje på tide å gi slipp? FOTO: NTB Scanpix
SOVEPUTE: Nei, hodeputa varer ikke evig. Sover du dårlig er det kanskje på tide å gi slipp? FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Noen sover best på magen. Andre på siden. Noen sover best nakne, og andre med vinduet på vid gap. Men uansett hvordan du liker å plassere deg i sengen like før øyene faller igjen, så er det en ting som må være på plass. En god pute. Og ikke bare en pute. Den må ikke vær gått ut på dato!

For å sikre det en god sovestilling bør pute skiftes ut hvert tredje år, skriver Dailymail. Ja, du hørte riktig. Puta du fikk av mamma da du flyttet hjemmefra er altså ikke nødvendigvis gangbar, nå ti år senere.

Ta testene

Ifølge eksperter er det to tester som avslører hvorvidt det er på tide å skifte ut hodeputa.

Den ene er saltaske-testen. For deg som ikke vet hva en saltaske er, så er det altså kløvet du henger over hesten, og som fordeler vekten likt på begge sider. Saltasketesten går altså ut på å legge puta over armen, og dersom den faller ned på begge sider, som en saltaske over hestens rygg, så er det på tide å skifte den ut. Spensten og fylden har med andre ord forsvunnet, og det er nettopp spensten som gir støtte til nakken når du sover.

Den neste testen som avslører om puta er «ved godt hold» er trykk-testen. Legg puta på et hardt underlag og trykk hånden ned i midten av puta. En pute av god kvalitet og som fortsatt har livets rett, vil da løfte seg tilbake til sin opprinnelige form når du tar bort hånden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer