Energidrikk

Slik virker energidrikkene på kroppen din

For de fleste er det nok liten fare med å drikke energidrikk før trening, men har det noen effekt?

HJELPER IKKE NØDVENDIGVIS PÅ TRENINGEN: Synes du det er godt med en energidrikk er det sannsynligvis liten grunn til å droppe den, men det er ikke sikkert du får noen særlig effekt av den på trening.  Foto: Shutterstock / oneinchpunch
HJELPER IKKE NØDVENDIGVIS PÅ TRENINGEN: Synes du det er godt med en energidrikk er det sannsynligvis liten grunn til å droppe den, men det er ikke sikkert du får noen særlig effekt av den på trening. Foto: Shutterstock / oneinchpunch Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har sikkert hørt at det ikke er noe særlig å drikke for mye energidrikker, hverken de med eller de uten sukker. De er blant verstingene for tennene, og de har også vært koblet opp mot hjerteproblemer. Likevel er spesielt en del treningsentusiaster fans, og for de aller fleste er de nok ikke en energidrikk før trening noe farlige å ha i seg. 

- Moderate doser med koffein skal ikke være farlig og har en sentralstimulerende effekt, som kan gjøre at du kan yte noe bedre for eksempel i en langvarig utholdehetsidrettskonkurranse, forteller Truls Raastad, professor ved Norges Idrettshøyskole. 

- Men jeg kan ikke se at det er noe poeng med ekstra koffein når du bare skal på en vanlig treningsøkt. Det er kun utholdenhetsidrettsutøvere som skal presse seg til det ytterste i konkurranser som kan få en liten effekt av koffein. Man skal ikke presse seg så hardt på trening så derfor er det ikke noe poeng med ekstra koffein i treningsammenheng. 

LES OGSÅ: Denne bør du bruke når du er på trening

Hjelper det på muskelveksten? 

I tillegg til koffein inneholder en del energidrikker også BCAA. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer