Psykologi:

- Slipp løs følelsene

Du kan ikke unngå det som føles vanskelig ved å late som ingenting.

FØLELSER: - Sorg og kaos er en del av livet, det er ufattelig viktig å være klar over det, sier eksperten. FOTO: NTB Scanpix
FØLELSER: - Sorg og kaos er en del av livet, det er ufattelig viktig å være klar over det, sier eksperten. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Hvor mange av oss er det ikke som løper rundt i hamsterhjulet og lapper og fikser på sprekker i både sinn og kropp uten å spørre seg hvorfor de oppstår eller hvorfor ikke reparasjonene holder? Som smører og døyver følelsesmessige fluktstrategier i stedet for å grave der vi står.

Søvnproblemer bøtes på med tabletter, følelsen av ikke å duge døyves med nettshopping, intense yogaøkter avløses av dypdykk ned i chipsposen samtidig som partneren får hint om at han eller hun heller ikke duger. Og når du fortsatt føler deg lei deg eller irritert, så fortjener du et glass vin eller hvorfor ikke et nyoppusset kjøkken, og så presterer du å skjelle ut både hund og barn før en ny dag begynner etter samme mønster.

Søvnproblemene fortsetter, skuldre og rygg verker, magen krangler, hjertet dunker, og humøret spretter opp og ned som en bordtennisball. Sint, trist, glad – du jager videre, for du er kompetent, smart, dyktig og vellykket. Eller, i det minste liker du å gi et bilde av å være det. Innerst inne føler du deg mer som et 1000-biters puslespill som ligger i en haug.

Og så den der forbanna bumerangen, da. Den som insisterer på å komme tilbake hele tiden og smekke til deg i pannen, den som bærer på gamle sorger og uretter, og som du snart har kastet rundt halve jorden for å bli kvitt. Hvis du stikker hodet i sanden neste gang den kommer snurrende, så bommer den kanskje på deg. Ser du ikke, så finnes du ikke, eller hvordan var nå det der igjen?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer