Magefett

Sliter du med å bli kvitt magefettet?

Stress og dårlig kosthold kan være det som holder deg tilbake.

MAGEFETT: Synes du det er vanskelig å bli kvitt? Det har sine årsaker, men det går an å gjøre noe med. Foto: NTB Scanpix
MAGEFETT: Synes du det er vanskelig å bli kvitt? Det har sine årsaker, men det går an å gjøre noe med. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Muffinmage, bilring og love-handles – magefettet har mange navn, men det er slettes ikke et «kjært barn». Faktisk tror jeg vi kan alle være enige om at vi misliker det. Ikke bare fordi vi synes en smal midje ser lekkert ut, men også fordi det er det farligste fettet på kroppen.

LES OGSÅ: Én god grunn til at du IKKE bør «lynslanke» deg nå

Helle Luxe (tidligere Bornstein), som er forfatter, livsstilsveileder og eier av Smart Trening og Hellesworld.com, sier til KK.no at det dessverre er veldig vanlig å ha magefett – noe som slett ikke er bra for helsa vår.  

– Vi vet basert på forskning at for mye fett på magen er uheldig for helsa og øker risikoen for ulike plager og sykdommer, forteller hun.

LES OGSÅ: - Det er mer aksept for å være som man er, noe som er en veldig sunn trend

Stress og dårlige matvalg 

Ifølge Mette Svendsen, som er klinisk ernæringsfysiolog ved Universitetssykehuset i Oslo, er magefettet knyttet til økt risiko for hjerte- og karsykdom, og diabetes. For kvinner er det anbefalt å ha et midjemål under 80 centimeter. Måler du 80 centimeter eller mer rundt livet, har du noe økt risiko for disse sykdommene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer