Sliter du med å sove? sjekk disse appene

Forskning viser at å ta telefonen med inn på soverommet kan ha uheldige konsekvenser. Meeen ...

SØVN: Det lanseres nye søvnapper hele tiden - vi har listet opp noen som er anbefalt! Hva med å sovne til Matthew McConaughey sin stemme hver kveld? FOTO: NTB scanpix/skjermdump Calm
SØVN: Det lanseres nye søvnapper hele tiden - vi har listet opp noen som er anbefalt! Hva med å sovne til Matthew McConaughey sin stemme hver kveld? FOTO: NTB scanpix/skjermdump Calm Vis mer
Publisert

Det høres kanskje litt bakvendt ut, men mobilen din kan faktisk være redningen om du sliter med å sove. Vel ... Så lenge du ikke ligger å scroller på den, mener lektor i søvnvitenskap ved North Carolina University, Mary Ellen Wells.

Jeg er vel ikke alene om å ta frem mobilen når jeg har lagt meg godt tilrette under dyna. «Jeg må bare sjekke Instagram og Snapchat én gang til», eller «Jeg må bare se siste episode av Hjemmebane på mobilen». Joda, det kan virke ganske deilig og avslappende, men som kjent burde ikke mobilen være med på soverommet, fordi skjermen kan ødelegge for søvnen din.

Forskning viser nemlig at å ta telefonen med inn på soverommet kan ha uheldige konsekvenser. Ifølge The Guardian viser forskning fra 2017 at bruk av sosiale medier de siste 30 minuttene før man legger seg kan gi søvnforstyrrelser hos unge voksne.

Søvnekspert Ståle Pallesen har tidligere fortalt til KK at det aller beste er å droppe skjermer den siste timen før man legger seg, men også å redusere bruken hele to timer før du legger deg.

- Det er to grunner til dette. Det ene er at lyset fra skjermen påvirker evnen til til å sovne. I tillegg vil det forvirre døgnrytmen, fordi du får lys sent på kvelden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer