Flass

Sliter du med flass i hodebunnen?

Både sopp, psoriasis og eksem kan være årsaken.

FLASS: Blir du ikke kvitt problemet med vanlig hjemmebehandling kan det være du bør ta en tur til lege. Foto: Scanpix
FLASS: Blir du ikke kvitt problemet med vanlig hjemmebehandling kan det være du bør ta en tur til lege. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å slite litt med tørr hodebunn fra tid til annen er veldig vanlig, og ofte lite å bekymre seg for. Det kan for eksempel skyldes at du vasker håret ofte, i veldig varmt vann eller med veldig sterke såper (Psst: slik bør du egentlig gjøre det).

Tørr hodebunn og flass er faktisk ikke det samme. Det er først når flassflakene blir større at det egentlig kalles flass, og det kan det være mange årsaker til. 

- Flassing i hodebunnen kan ha flere årsaker. Mange med tørr hud vil også ha en tørr hodebunn med tendens til å flasse små tørre hvite flak, andre har gjerne atopiske tendenser som også gir tørrere mer ømfintlig hud som lettere flasser, forklarer Rolah Lønning, som er kosmetisk lege ved Be Well klinikken i Stavanger, og har skrevet boken «Frisk Hud». 

LES OGSÅ: Rensetabben som gir tørr hud

Kan skyldes eksem, psoriasis og sopp

- Hvis du plages av flass over lengre tid bør du oppsøke lege for å utelukke eventuell seboreisk eksem og psoriasis, sier Grethe Marie Grimen, som er hudterapeut ved Beths Beauty på Nordstrand i Oslo, samt medeier av hudpleieleverandøren Young Skin AS. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.