Pigmentflekker:

Sliter du med pigmentflekker?

Dette bør du gjøre!

PIGMENTFLEKKER: Det finnes ulike typer pigmentflekker. Vanligste årsak er solutløste pigmentflekker, såkalte leverflekker (også kalt aldersflekker). FOTO: NTB
PIGMENTFLEKKER: Det finnes ulike typer pigmentflekker. Vanligste årsak er solutløste pigmentflekker, såkalte leverflekker (også kalt aldersflekker). FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Mange av oss eksponerer huden for sol nå fremover - for endelig er våren her og sommeren er rett rundt hjørnet! Da er det fort gjort å la seg rive med og kanskje glemme solkremen, noe du absolutt ikke bør gjøre. Mange av oss gjør nemlig den samme feilen: enten glemmer vi å smøre oss, eller så bruker for lite solkrem.

Og er du en av dem som har pigmentflekker bør du dessuten være ekstra forsiktig. Og det gjelder selv om det er litt overskyet!

Hva er pigmentflekker?

Det finnes ulike typer pigmentflekker. Vanligste årsak er solutløste pigmentflekker, såkalte leverflekker (også kalt aldersflekker).

- Pigmentflekker i ansiktet, som man ofte kaller melasmer, kommer på grunn av økt aktivitet av cellene som lager pigment, nemlig melanocytter, forklarer Michael Zangani, hudlege og akneekspert ved Rikshospitalet og Hud & Akne Klinikken.

Melanocyttene ligger i den øvre del av huden, også kjente som epidermis, og dette hudlaget utgjør også hudbarrieren vår.

Zangani forklarer at det er tre hovedelementer som utgjør de utløsende faktorene for om du får pigmentflekker eller ei: gener, sol-/UV-eksponering og hormoner.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer