Underliv

Sliter du med plagsomme hemoroider?

Én tredjedel av oss har eller har hatt dette ubehagelige, men svært vanlige problemet.

VANLIG PROBLEM: Nærmere én tredjedel av oss opplever å få hemoroider en eller annen gang i livet. Tips til hvordan du kan unngå, eller bli kvitt problemet får du i denne artikkelen! Foto: Shutterstock / GongTo
VANLIG PROBLEM: Nærmere én tredjedel av oss opplever å få hemoroider en eller annen gang i livet. Tips til hvordan du kan unngå, eller bli kvitt problemet får du i denne artikkelen! Foto: Shutterstock / GongTo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hemoroider er noe svært mange av oss forbinder med ubehagelig kløe, smerte og irritasjon. Og ifølge ekspertene på Lommelegen.no har faktisk hele én av tre nordmenn hatt, eller utviklet hemoroider en eller annen gang i løpet av livet.

Dette svært vanlige endetarmsproblemet er likevel noe de færreste snakker høyt om, og tidligere undersøkelser har vist at produkter og medisiner mot hemoroider er noe av det vi synes er aller mest pinlig å kjøpe på apoteket.

Er du en av mange som sliter med hemoroider, er det heldigvis mye du kan gjøre for å bli kvitt endetarmsproblemet. Men aller først kan det være greit å få bekreftet at det er dette problemet du faktisk har.

LES OGSÅ: Hvordan bli kvitt hemoroider?

Hva er egentlig en hemoroide?

En hemoroide er rett og slett en blodåre/vene nær endetarmsåpningen som har blitt forstørret. Det er med andre ord som en slags åreknute, som danner en liten kul, skriver lege Cecilie Arentz-Hansen i en artikkel på Lommelegen.no.

LES OGSÅ: Derfor bør du ikke sitte slik på do

De vanligste stedene disse «kulene» kan ligge er:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer