Jogging

Slitsomt å løpe, men kjedelig å gå?

Ta en gåggetur da vel! Slik starter du.

SOSIALT: Gågging passer for de aller fleste, og det er derfor en fin måte å sosialisere på.
 Foto: Scanpix
SOSIALT: Gågging passer for de aller fleste, og det er derfor en fin måte å sosialisere på. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Løping er i vinden som aldri før, men det er ikke alle som verken har krefter eller energi nok til å ta seg en ordentlig løpetur.

Og kanskje har du vært skadet, og vil nødig legge ut på en tung joggetur.

Hva med å gågge? Altså en blanding av å gå og jogge!

Den svenske naprapaten og treningseksperten Katarina Woxnerud er tilhenger av gågging, og har tidligere uttalt til Expressen.se at dette kan være en fin måte å komme seg ut av godstolen på, uten at det krever for mye.

LES OGSÅ:  Øvelsene proffene sverger til før joggeturen

- Tempoet er nesten det samme som når man går en tur. Man løper lett med korte steg, og får samtidig trent på løpsteknikken når man er ute og gågger, sier hun.

Passer for alle

Men har egentlig gågging noen hensikt? Tidligere toppidrettsutøver innen løping og løpeekspert hos Adidas, Hanne Lyngstad, ser mange fordeler ved gågging.

- Når man jogger får bein og ledd en belastning fra 2-3 ganger kroppsvekt. Så veier man 60 kg kan det bli en vektbelastning opp mot 120-180 kg på beina i hvert steg. Her kommer det selvsagt litt an på hvor aktiv man er i stegavviklingen. Rolig jogging gir mindre belastning enn løping, som for eksempel intervaller.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer