Pensjonist i utlandet

Slutt for helseavtale for pensjonister

- Bør kjøpe privat forsikring eller søke Helfo om refusjon.

PENSJONIST I UTLANDET? I USA har Norge i mange år hatt avtale med en amerikansk forsikringsagent som har bistått pensjonister, utsendte arbeidstakere og studenter med tilgang til helsehjelp og dekning av helseutgifter. I høst opphører denne avtalen - og den enkelte må da selv ordne med både tilgang og dekning av utgifter - selv om de kan søke Helfo om refusjon i etterkant. Foto: NTB/Shutterstock
PENSJONIST I UTLANDET? I USA har Norge i mange år hatt avtale med en amerikansk forsikringsagent som har bistått pensjonister, utsendte arbeidstakere og studenter med tilgang til helsehjelp og dekning av helseutgifter. I høst opphører denne avtalen - og den enkelte må da selv ordne med både tilgang og dekning av utgifter - selv om de kan søke Helfo om refusjon i etterkant. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Norge har i mange år hatt en særordning for dekning av utgifter til helsehjelp i USA for pensjonister, utsendte arbeidstakere og studenter.

Nå varsler Helsedirektoratet at det er slutt på særavtalen. Den opphører 12. september 2022.

Dette kan få store konsekvenser for de pensjonistene og de øvrige gruppene det gjelder og Helfo anbefaler at de det gjelder tegner en privat helseforsikring.

Uten særordningen vil du måtte benytte en privat helseforsikring eller betale for behandlingen og søke Helfo om refusjon.

- Bør kjøpe en forsikring

– Fra og med 12. september bør de aktuelle gruppene kjøpe en privat helseforsikring eller betale for behandlingen og søke Helfo om refusjon i etterkant hvis de trenger helsehjelp i USA, oppfordrer Steinar Mathisen, avdelingsdirektør i Avdeling helserefusjoner i Helsedirektoratet.

Andreas Handeland, kommunikasjonsdirektør i If og Europeiske reiseforsikring, sier til Vi.no at det at denne særordningen for dekning av utgifter opphører ikke skal påvirke rettighetene til å få dekket utgifter til nødvendig helsehjelp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer