Milier

Små, hvite prikker rundt øynene?

De er ikke kviser og bør ikke behandles som det heller.

HVITE PRIKKER UNDER ØYNENE? IKKE KLEM: Har du små, hvite prikker i området rundt øynene? Vær obs på at dette ikke er kviser. Foto: Shutterstock / bikeriderlondon
HVITE PRIKKER UNDER ØYNENE? IKKE KLEM: Har du små, hvite prikker i området rundt øynene? Vær obs på at dette ikke er kviser. Foto: Shutterstock / bikeriderlondon Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du små hvite eller gule prikker på huden rundt øynene og lurt på hvorfor i alle dager du har fått kviser akkurat her? Kanskje har du til og med forsøkt å klemme dem ut for å bli kvitt dem, men til ingen nytte.

Det er slett ikke så rart. Disse prikkene er nemlig ikke kviser, og vil derfor heller ikke kunne forsvinne ved at du klemmer på dem.

– Dette kalles milier og er små keratinfylte cyster. De sees vanligst rundt øyne og nese, ofte hos barn, men er vanlig i alle aldre, sier Rolah O. Lønning, kosmetisk lege ved BeWell klinikken i Sandnes og forfatter av boken «Frisk Hud» til KK.no. 

Milier er ofte ikke mer enn én til to millimeter store – altså på størrelse med et knappenålshode, og ligger under det øverste hudlaget.

– Milier oppstår når døde hudceller samler seg rett under hudens overflate. Eksem og andre hudtilstander som påvirker hudens evne til å felle døde hudceller kan forårsake milier, forklarer hun.

LES OGSÅ: Slik kan du unngå stresskviser

Veldig vanlig

Milier rundt øynene er altså ganske vanlig, og du trenger ikke frykte at det skyldes noe alvorlig.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer