Bakteriebombe:

Smartklokken din kan være 30 ganger skitnere enn et toalettsete

Når vasket du den sist?

FULL AV BAKTERIER: En ny studie viser at smartklokker inneholder flere bakterier enn på et toalettsete. FOTO: NTB Scanpix
FULL AV BAKTERIER: En ny studie viser at smartklokker inneholder flere bakterier enn på et toalettsete. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

For mange av oss har smartklokka blitt en fast rekvisitt på håndleddet. Vi bruker den til å måle søvn, trening og fysisk aktivitet, men også til å ringe, betale på butikken, høre på musikk og lese meldinger.

Den er med oss i tykt og tynt, men de færreste av oss tenker nok over hvor mye bakterier som egentlig samler seg rundt håndleddet. Og når vasket du egentlig smartklokken din sist?

I et forsøk på å finne ut hvilke av enhetene vi bruker som er skitnest, begynte forhandleren CompareMyMobile å ta innbytte på en rekke smarttelefoner, tastaturer, smartklokker og videospillkontrollere.

De testet for tre typer bakterier; koliforme bakterier (som finnes i menneskelig avføring), infeksjonsfremkallende stafylokokker og enterobacter (en bakteriefamilie som inkluderer E. Coli og Salmonella).

Så skitten er smartklokka

Konklusjonen var at smartklokker er den verste synderen, og inneholdt 250 bakteriekolonier per kvadratcentimeter. For å sette dette i perspektiv er det flere bakterier enn på et toalettsete.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer