Solkrem test 2022

Solkrem får stryk: - Ikke bruk den!

Solkremen lover å beskytte som solfaktor 30, men holder kun til faktor 10. Nå advarer flere mot å bruke den.

SOLKREMTEST AVSLØRER: Solkrem som lover å beskytte som faktor 30, holder ikke mer enn solfaktor 10. - Her har produsentene et klart ansvar for at de holder det de lover, og at merkingen er dekkende for faktoren solkremen faktisk har, sier generalsekretær i Kreftforeningen, Ingrid Stenstadvold Ross. Foto: NTB/Shutterstock
SOLKREMTEST AVSLØRER: Solkrem som lover å beskytte som faktor 30, holder ikke mer enn solfaktor 10. - Her har produsentene et klart ansvar for at de holder det de lover, og at merkingen er dekkende for faktoren solkremen faktisk har, sier generalsekretær i Kreftforeningen, Ingrid Stenstadvold Ross. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

At solkrem er kjempeviktig, er noe de fleste vet i dag. Norge er blant landene i verden med høyest forekomst av føflekkreft - og de fleste av hudkreft-tilfellene har sammenheng med sol og solarium. Mye kan forebygges med beskyttelse mot de farlige strålene, som for eksempel ved bruk av solkrem.

Kreftforeningen anbefaler at vi bruker er solkrem med minst faktor 30 - og gjerne høyere. Du bør smøre deg rikelig og hyppig.

Men hva når solkremen ikke holder den faktoren den lover?

En fersk test av solkremer utført av det danske forbrukerrådet Tænk, avslører nå at dette er tilfellet i en solkrem fra Clinique, som også selges i Norge.

Både Tænk i Danmark og den britiske forbrukerorganisasjonen Which, advarer nå mot solkremen Clinique Mineral Sunscreen Lotion for body SPF 30.

- Unngå denne dårlige solkremen, skriver Tænk, og viser til testresultatene som viser at solkremen kun beskytter som cirka faktor 10. Tænk legger til at dette også var resultatet da de testet den samme solkremen i 2017.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.