Solkrem:

Solkremtabbene vi gjør - år etter år

- Den vanligste tabben er faktisk at mange glemmer dette, sier eksperten

SOLKREM: Det er en selvsagt del av sommermånedene og det er veldig viktig å bruke nok av det. Men hvilke regler er det som fortsatt gjelder og hva er bare en myte? FOTO: NTB
SOLKREM: Det er en selvsagt del av sommermånedene og det er veldig viktig å bruke nok av det. Men hvilke regler er det som fortsatt gjelder og hva er bare en myte? FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Sommeren er på full fart innover landet vårt og etter en lang og hustrig vinter er det godt å endelig la klærne falle og kjenne på følelsem av sol mot huden igjen. Selv om vi blir gladere, friskere og kåtere om sommeren, er det et lite skår i gleden og det kan innhente oss først mange år etter.

For Norge er i verdenstoppen både når det gjelder forekomst og dødelighet av føflekkreft (melanom).  KK skrev nylig om Therese (47) som på grunn av mye soling i ung alder fikk påvist føflekkkreft i 2015 og har kjempet en hard kamp for å overleve.

Så tenker du kanskje at: «Men jeg smører meg, så det bør gå bra.» Men det er mange feller man kan gå i når det kommer til solfaktor og ikke minst myter om hva som seg hør og bør. Derfor har KK hørt med Kreftforeningen om hva det er vi nordmenn ofte gjør feil når vi smører oss.

Bør være et supplement

- Den vanligste tabben er faktisk at mange satser kun på solkremen, og glemmer å beskytte seg på andre måter.

Det sier generalsekretær i Kreftforeningen, Ingrid Stenstadvold Ross i Kreftforeningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer