
Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen
Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.
Det er ingen annen måte å beskrive det på enn denne: Det kom som lyn fra klar himmel.
- Jeg følte meg helt frisk og fin, jeg var i god form og syklet lange turer uten problemer. Så fikk jeg plutselig en kreftdiagnose. To måneder senere hadde legene fjernet flere organer og jeg tisset i en pose på magen, forteller Hans Petter Isaksen.
Hvert år får 19 000 menn kreft i Norge. I 2017 ble Hans Petter Isaksen en av dem, da han fikk diagnosen blærekreft. Om lag 1750 nordmenn rammes av denne kreftformen hvert år, 70 prosent av dem er menn. Kong Harald ble operert for blærekreft i 2003.
- Det å gå gjennom en slik kreftbehandling er jo en ekstremt fysisk opplevelse, du kan ikke bare late som ingenting og fortsette som før. Samtidig er det også en litt ensom ting. Det er kun de som har kjent det på kroppen selv som kan forstå hva du har vært gjennom, sier Isaksen.
Lider i stillhet
Trolig er det mange menn som opplever kreft som en ensom ting. For selv om det er flere menn enn kvinner som får kreft i Norge, er den typiske kreftpasienten, om du skal tolke ut fra hvem som lar seg intervjue om det i mediene, en kvinne.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger