Løpetrening

- Som regel er det folk i alle mulige fasonger og på alle nivåer på startstreken

Blir du svett ved tanken på et startnummer på brystet? Er du redd for å se ut som en sinke? Les hvorfor du bør droppe slike bekymringer og stille deg på startstreken i et løp.

LØPING: Blir du nervøs for å stille til et løp? Det trenger du ikke - her er 15 tips som hjelper deg å gjennomføre langdistanseløpet. Foto: NTB scanpix
LØPING: Blir du nervøs for å stille til et løp? Det trenger du ikke - her er 15 tips som hjelper deg å gjennomføre langdistanseløpet. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det beste kan være å slå sin egen rekord, en venn og konkurrent, eller å bare nå sitt eget, personlige mål. Andre synes det er mest stas med goodie-bag og medalje, sier Siri Slotterøy Johnsen, som startet det gratis løpetreningstilbudet Treningscamp i Oslo i 2009, og bloggen ved samme navn.

Hvert år deltar hun i både korte, lange, store og små løp. Siri, som er selverklært løpegal, har også fått mange nervøse løpsjomfruer til å ta steget og melde seg på sitt første løp, og trent med dem mot den store dagen. Hun forstår at man kan være redd for å dumme seg ut, bli sist og se ut som en slapp sinke. (Psst: Vil du være med på årets morsomste løp? Meld deg på KK-mila her!)

Men har du et indre bilde av deg selv som enslig svale blant tusenvis av veltrente, atletiske eliteløpere, vil du raskt få et annet syn på saken om du bare stiller til start, lover Siri.

- Husk at eliten er i mindretall og mosjonistene rår. Det er alltid flest helt vanlige folk som kjemper mot seg selv, sier hun.

Hun får støtte av Marianne Røhne, daglig leder i Kondis, Norsk organisasjon for kondisjonsidrett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer