Søvnproblemer

- Søvnen påvirkes ofte dersom man ikke har det helt greit i livet

At du ofte våkner mange ganger om natten kan være tegn på at noe galt.

VÅKNER OM NATTEN: Pleier du å våkne på et bestemt tidspunkt om natten? Da kan det være du stresser eller bekymrer deg over noe.  Foto: Shutterstock / Stock-Asso
VÅKNER OM NATTEN: Pleier du å våkne på et bestemt tidspunkt om natten? Da kan det være du stresser eller bekymrer deg over noe. Foto: Shutterstock / Stock-Asso Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nok en gang våkner du opp opp midt på natten. Vekkerklokken på nattbordet viser 04:00 og det er under tre timer til du må stå opp og dra på jobb.

Du blir liggende å telle timer og stressnivået ditt øker litt for hvert minutt som går – for uansett hva du gjør så får du ikke sove. Kjenner du deg igjen?

Hvorfor er det egentlig slik at man i perioder våkner opp midt på natten til cirka samme tid og ikke får sove igjen?

LES OGSÅ: Sprø ting som skjer når du sover

Et tegn på at man ikke har det helt greit

Børge Sivertsen, som er psykolog og søvnforsker ved Folkehelseinstituttet i Bergen, har forklart at oppvåkninger om natten kan være et tegn på at man ikke har det helt greit.

- Det er vanskelig å gi et fasitsvar på hva dette skyldes, da søvnen ofte er det første som påvirkes dersom man ikke har det helt greit i livet. Både stress, bekymringer, vonde hendelser og dårlig helse kan resultere i at vi sover lettere, noe som øker sannsynligheten for oppvåkninger i løpet av natten, har han uttalt til KK.no: 

- Det som skjer når man ikke har det helt greit er at kroppen ikke klarer å slappe av, og holder seg derfor ikke sovende gjennom hele natten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer