Søvnproblemer:

Søvnløs og desperat?

Ny studie viser at nettbehandling har god effekt på lang sikt.

SØVNPROBLEMER: Kan en nettbehandling hjelpe mot søvnløsheten? FOTO: NTB Scanpix
SØVNPROBLEMER: Kan en nettbehandling hjelpe mot søvnløsheten? FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Veldig mange nordmenn sliter med insomnia eller søvnvansker, og alle som har opplevd perioder med søvnproblemer vet hvor frustrerende det kan være. Du ligger gjerne i timesvis og vrir og vender på deg uten å få sove. På dagtid føler du deg både ukonsentrert og sliten, og for noen føles det nesten som om de er fulle og fyllesyke på samme tid. (Pssst: Dette skjer når du ikke sover en hel natt).

For å fikse problemene bruker mellom 400 000 og 500 000 nordmenn sovemedisiner hvert år, men det er ikke nødvendigvis den beste løsningen. For noen kan det føre til uheldige bivirkninger, avhengighet og abstinenser når de prøver å slutte på medisinen. Et bedre og sunnere alternativ kan derfor være nettbehandling, og en ny studie viser at det har veldig god effekt.

Hele 53 prosent av pasientene som fikk nettbehandling var helt kvitt søvnproblemene 1,5 år etter behandlingen, mens 70-80 prosent var mye bedre, skriver forskning.no.

Slik fungerer behandlingen

Behandlingen består av seks behandlingsmoduler og varer i totalt seks uker. Det tar cirka 40 minutter å fullføre én modul og pasientene får kun tilgang til en modul om gangen. De får tilgang til neste modul én uke etter de fullførte forrige.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer