Matbutikk På Nett

Spår at 1000 matbutikker vil legges ned i årene som kommer

Nettbutikkene vil ta over mer og mer av markedet, mener ekspert.

HANDLER MER OG MER MAT PÅ NETT: Eksperten tror at den økte netthandelen vil påvirke de 4000 matbutikkene våre i fremtiden.   Foto: VG
HANDLER MER OG MER MAT PÅ NETT: Eksperten tror at den økte netthandelen vil påvirke de 4000 matbutikkene våre i fremtiden. Foto: VG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste årene har vi ikke bare fått tilbud om matkasser levert rett hjem på døren, vi har også fått muligheten til å bestille og motta matvarer fra en rekke nettbutikker – og spesielt Kolonial.no, Marked.no og Retthjem.no har fått mye oppmerksomhet, i tillegg til DEX.no, Matenhjem.no, 123levert.no og Dagligvarerdirekte.no. 

Med så mange nye matbutikker på nett er spørsmålet som følger: vil de 4000 matbutikkene vi har her til lands forsvinne som følge av endrede handlemønstre og mer netthandel? 

LES OGSÅ: 5 matvarer du bør spise hver dag

Vi vil se flere matbutikker på nett i fremtiden 

Erik Fagerlid, som er dagligvareekspert og partner i PA Consulting Group, forteller til KK.no at nettbutikkenes suksess foreløpig ikke har vært fantastisk, men ok.

- Når det er sagt vil veksten deres fortsette. Dette er naturlig da vi som forbrukere alltid er ute etter å prøve noe nytt. De som vil lykkes videre er de som tilbyr oss noe de vanlige matbutikkene ikke tilbyr oss– som for eksempel hjelp til å spare tid og penger, flere matvarer, et variert kosthold og så videre. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.