Trening

Spillelista som gir deg mer energi

Her er de ti mest populære treningslåtene i august.

PRESTER MER: Et av de viktigste elementene i gode treningssanger er låtens tempo. Riktig sang kan få deg til å prestere bedre. Foto: Colourbox
PRESTER MER: Et av de viktigste elementene i gode treningssanger er låtens tempo. Riktig sang kan få deg til å prestere bedre. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Riktig musikk på øret under trening kan øke utholdenheten din betraktelig. I tillegg skal man ikke kimse av det åpenbare aspektet om at alt blir mer lystbetont med musikk. Musikk stimulerer området i hjernen som administrerer utskillelsen av blant annet endorfiner – som er stress og angstdempende.

Har du en fast spilleliste, eller er du en av dem som tråler nettet etter god treningsmusikk? Da har du kanskje snublet over nettets mest populære side for treningsmusikk - RunHundred.com. Hver måned kåres de ti mest populære treningslåtene, og lista for august kan du ta med deg lenge, ifølge Shape.com

LES OGSÅ: Mp3-spilleren kan skade deg på trening

Vitenskap med beats

Men først - hva kjennetegner en god treningslåt?

- Det å velge en effektiv treningssang handler om vitenskap, har Costas Karageorghis, lege og professor i sportspsykologi ved Brunel University, uttalt.

Karageorghis har studert effektene musikk har på psyken vår i over 20 år, og studiene viser blant annet at et av de viktigste elementene i gode treningssanger er låtens tempo.

Ifølge Karageorghis bør tempoet på låten ligge på mellom 120-140 beats (vanlig i kommersiell dance-musikk) i minuttet, også kalt BPM. Beat kan oversettes som pulsen/rytmen i sangen.

- Musikken som er mest til å stole på når det kommer til «riktig» BPM er dance-musikken, for rockelåter er ikke like konsistente. Det sier Richard Pitty, DJ og grunnlegger av Power Music, et firma som produserer musikkprogrammer for anerkjente instruktører og fitnessentusiaster.

Denne rytmen går også godt til hjerterytmen vi har under en treningsøkt. Her snakkes det eksempelvis om tjue minutter på et treningsapparat dersom man er i normalt god form.

Hold farten med Flo Rida

Selvsagt er augustlåtene fra RunHundred.com i helt riktig tempo:

Flo Rida - Whistle - 103 BPM

Pitbull & Shakira - Get It Started - 129 BPM

The Wanted - Chasing the Sun - 129 BPM

Calvin Harris & Ne-Yo - Let's Go - 130 BPM

Pink - Blow Me (One Last Kiss) - 113 BPM

Owl City & Carly Rae Jepsen - Good Time - 126 BPM

Pitbull - Back in Time (Play-N-Skillz Remix) - 128 BPM

Carly Rae Jepsen - Call Me Maybe (Coyote Kisses Remix) - 124 BPM

LMFAO - Sorry for Party Rocking (Wolfgang Gartner Remix) - 130 BPM

Gotye & Kimbra - Somebody That I Used to Know (Tiesto Remix) - 129 BPM


LES OGSÅ: Glem indierock og jazz

Ta med deg musikken på KK-mila

Har du meldt deg på høstens store happening enda? KK-mila går av stabelen 15. september.

KK har forøvrig egen spilleliste på Wimp med feelgoodmusikk, sånn hvis du trenger noe annet å lytte til etter treningsøkta. Her finner du den.Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer