Kk-mila 2014

- Spis noe lett til middag før KK-mila!

Slik bør du spise og trene de siste dagene FØR løpet.

KK-MILA 2014: Har startskudd lørdag 6. september. Skal du delta og lurer på hva du bør spise og hvordan du skal trene i forkant av løpet? Les denne saken!
KK-MILA 2014: Har startskudd lørdag 6. september. Skal du delta og lurer på hva du bør spise og hvordan du skal trene i forkant av løpet? Les denne saken! Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå er det bare noen dager igjen til årets hyggeligste løpsarrangement – KK-mila, går av stabelen (lørdag 6. september). Og nytt av i år er at løpet har startskudd i hjertet av Oslo - på selveste Bislett stadion. 

(OBS. Det er ikke for sent å melde seg på - KKs bilettkiosk ved Bislett stadion holder åpent fredag 5. september fra kl. 12-19 og lørdag 6. september fra kl. 09.00-13.00. Etter-påmelding koster kr. 600)

Dersom du er en av dem som har meldt deg på mila, er det sikkert en del ting du tenker på akkurat nå. 

TA DET ROLIG DAGENE FØR: Du gjør lurt i å ikke kjøre de tøffeste treningsøktene i forkant av et løp som KK-mila. Ta det en rolig gåtur, eller tren litt yoga i stedet for å kjøre for eksempel intervaller.  Foto: REX/OJO Images/All Over Press
TA DET ROLIG DAGENE FØR: Du gjør lurt i å ikke kjøre de tøffeste treningsøktene i forkant av et løp som KK-mila. Ta det en rolig gåtur, eller tren litt yoga i stedet for å kjøre for eksempel intervaller. Foto: REX/OJO Images/All Over Press Vis mer

KK.no har tidligere fått løpsentusiast Gunnhild Magnussen til å teste mila (10 km-løypa) for oss, og hun kom med en god guide til hvordan du bør legge opp løpet. 

Ta det rolig dagene før

Dersom du lurer på hvordan du bør trene, eller hva du bør spise nå i forkant av løpet, så har Magnussen også kommet med en rekke supre tips.  

Blant annet anbefaler hun at du tar det litt mer med ro nå fram mot start.

- Ikke tren intervaller eller andre harde økter - denne uken skal brukes til å bygge overskudd. Hvis du vil bevege deg, kan du gå eller sykle rolige turer, eventuelt jogge en halvtimes tur, men ikke ta deg ut eller bli sliten, råder Magnussen:

- Ta det også helt med ro dagen før løpet og spis noe lett til middag, for eksempel sushi, kylling og ris, eller noe annet som ikke er så tungt fordøyelig. 

VANLIG FROKOST: Spis gjerne noe litt lett til middag dagen før løpet, og spis det du pleier til frokost. Selve konkurransedagen er ikke dagen for å prøve noe nytt. Det kan føre til magetrøbbel i løypa - noe som ikke er særlig hyggelig.  Foto: Jessmine - Fotolia
VANLIG FROKOST: Spis gjerne noe litt lett til middag dagen før løpet, og spis det du pleier til frokost. Selve konkurransedagen er ikke dagen for å prøve noe nytt. Det kan føre til magetrøbbel i løypa - noe som ikke er særlig hyggelig. Foto: Jessmine - Fotolia Vis mer

LES OGSÅ: 5 smarte tips på vei mot KK-mila

- Spis noe du er vant til

Når det gjelder konkurransedagen, kan det være greit å spise noe du er vant til, mener Magnussen.

KORTERE SKRITT I MOTBAKKENE: Gunnhild Magnussen anbefaler å ta litt kortere skritt i motbakkene under løpet.  Foto: privat
KORTERE SKRITT I MOTBAKKENE: Gunnhild Magnussen anbefaler å ta litt kortere skritt i motbakkene under løpet. Foto: privat Vis mer

- Til frokost bør du spise noe du er vant til, og som du vet det går bra å spise før du skal løpe. Hvis du er vant til å spise havregrøt, spiser du det, og hvis du er vant til å spise to brødskiver med pålegg, spiser du det. Ikke spis mer eller mindre enn du pleier, bare en helt alminnelig frokost, råder hun: 

- Ikke prøv noe nytt på løpsdagen - da risikerer du bare å få vondt i magen under løpet. En times tid før løpet kan du ta deg en liten snack, for eksempel en banan, yoghurt, en håndfull nøtter og rosiner, eller noe annet du liker å spise før trening. 

- Det er viktig å ha drukket nok gjennom dagen, men ikke overdriv. Du skal ikke ha magen skvalpende full av vann og tisse en gang i halvtimen. Drikk vanlig vann eller svak saft.

LES OGSÅ: Ikke start KK-mila på tom mage!

Disponer kreftene riktig

Sist, men ikke minst, har hun et tips til selve løpet: 

- Prøv å disponere kreftene godt og finne en god, jevn fart som du klarer å holde gjennom hele løpet. Du skal bli skikkelig sliten, men du skal også klare å komme deg i mål. 

- Føles kroppen grei når du er halvveis i løpet, kan du øke farten litt hvis du klarer. Motbakkene føles ofte lettere hvis man korter litt ned på skrittlengden.

LES OGSÅ: Slik kan du bli kvitt hold på tre minutter

PS. Har du fått med deg at det arrangeres after party til KK-mila? Les mer nederst på denne siden!

 

Mer info om KK-mila og programmet for dagen finner du her!

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer