Flat Mage

Spis og tren deg til en slankere mage

Det er fullt mulig å bli kvitt magefettet!

DAGENS GODE NYHET: Magefettet er såkalt «løst» fett — noe som gjør at det er forholdsvis lett å bli kvitt! La oss likevel understreke forholdsvis. Foto: Vladimirs Poplavskis - Fotolia
DAGENS GODE NYHET: Magefettet er såkalt «løst» fett — noe som gjør at det er forholdsvis lett å bli kvitt! La oss likevel understreke forholdsvis. Foto: Vladimirs Poplavskis - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: For mange av oss føles det nesten umulig å få en flat mage. De siste kiloene sitter urokkelig fast, uansett antall treningsturer og diverse diettforsøk. Men det kan faktisk la seg gjøre for alle å få en veltrimmet og flat mage med de helt rette metodene.

Enkelt sagt handler det om å forbrenne mer fett enn du tar inn, men mosjon alene vil ikke gi maksimale resultater.

Sunn og variert kost, masse fiber fra grønnsaker og bær, samt lette og slankende proteiner fra fisk og fjærkre, er viktig.

SUKKER ER VERSTINGEN: Et enkelt tips for å redusere magefett (og fremme helsen), er å kutte ned på inntaket av tilsatt sukker.  Foto: konami11 - Fotolia
SUKKER ER VERSTINGEN: Et enkelt tips for å redusere magefett (og fremme helsen), er å kutte ned på inntaket av tilsatt sukker. Foto: konami11 - Fotolia Vis mer

Samt å unngå gjæringsprosessene fra for mye sukker og hvite karbohydrater. Husk også at for lite søvn og for mye stress kan nedsette stoffskiftet og dermed din fettforbrenning. Den gode nyheten er at magefettet er «løst» fett, som er forholdsvis lett å bli kvitt!

Her er de ti beste tipsene fra ernæringsfysiolog Charlotte Hartvig, lege Søs Wollesen og personlig trener Birgitte Nyman

LES OGSÅ: Middelhavsdiett gir mindre magefett

Egg

En undersøkelse fra International Journal of Obesity viser at de som spiser to egg til frokost får flatere mage enn de som får i seg samme mengde kalorier på annen måte. Å begynne morgenen med proteiner gir også lengre metthetsfølelse.

Regelmessig

Regelmessige måltider uten fet mat, brus, kaffe og hvite karbohydrater er viktig. Bytt til fullkornpasta, rugbrød, brun ris. Husk at sukker er din fiende.

Blåbær

En ny amerikansk undersøkelse viser at en neve blåbær om dagen minsker livvidden. Fargen på blåbær, solbær og hyllebær signaliserer høyt innhold av antioksidanter. Cirka 200 gram om dagen anbefales som mellommåltid.

BLÅBÆR: Også kjent som slankernes superfrukt Foto: Mara Zemgaliete - Fotolia
BLÅBÆR: Også kjent som slankernes superfrukt Foto: Mara Zemgaliete - Fotolia Vis mer

LES OGSÅ: Unngå småspising mellom måltidene

Mandler

Nøttene har en nesten magisk virkning på magefettet. De er perfekte som mellommåltid, fordi de inneholder store mengder sunne kostfibre, som holder deg mett i lang tid. Spis dog ikke uhemmet, da mandler også inneholder en del kalorier.

Urtete

BRA MED URTE-TE: Kamille-, kardemomme-, fennikel- og peppermynte-te fremmer fordøyelsen, virker beroligende og reduserer luft i magen.
BRA MED URTE-TE: Kamille-, kardemomme-, fennikel- og peppermynte-te fremmer fordøyelsen, virker beroligende og reduserer luft i magen. Vis mer

Svært mange sliter med oppblåst mage og luftsmerter. Spis sakte, så du ikke svelger for mye luft, og drikk mye vann. Vær forsiktig med belgfrukt, tyggis, søtningsmiddel og for mye stress. Kamille-, kardemomme-, fennikel- og peppermynte-te fremmer fordøyelsen, virker beroligende og reduserer luft i magen.

Coretrening

Målrettet trening av ryggmuskler, magemuskler og holdningsmuskler vil holde buken inne. Mange pilates-øvelser går ut på å stramme magen på den riktige måten. Det øker både muskulaturen og gjør noe med holdningen.

Intervalltrening

En effektiv måte å forbrenne fett på er med intervallbasert kondisjonstrening med høy puls tre ganger i uken. Sett av maksimalt 40 minutter, inklusive pauser. Du får høy etterforbrenning, og fettet rundt innvollene og underhudsfettet rundt magen er ekstra sensitive for adrenalinet du produserer.

STYRK DEG: Styrketrening kombinert med kondisjonstrening er optimalt for deg som vil gå ned i vekt. Foto: Jasminko Ibrakovic - Fotolia
STYRK DEG: Styrketrening kombinert med kondisjonstrening er optimalt for deg som vil gå ned i vekt. Foto: Jasminko Ibrakovic - Fotolia Vis mer

LES OGSÅ: Den viktigste regelen for intervalltrening

Løft jern!

Styrketrening, spesielt tunge flerleddsøvelser som knebøy, benkpress og markløft, vil hjelpe deg å bevare muskelmasse, og kanskje også bygge litt – noe som er veldig viktig på diett. For at du skal minske midjemålet, må du uansett forbrenne mer energi enn du inntar.

Sakse-øvelsen

Disse belaster magemusklene mer enn dobbelt så mye som vanlige sit-ups: Ligg på gulvet med korsryggen inntil underlaget. Løft beina i 45 graders vinkel, og begynn å sykle i løse lufta. Samtidig skal du med hendene foldet bak hodet løfte deg opp og la albuene møte motsatt kne. Pass på at det er magemusklene som løfter hodet og skuldrene fra underlaget, ikke dra deg opp etter nakken. Gjør så mange du kan annenhver dag, og du vil raskt kunne se resultatene.

Bruk ballen!

Mage- og ryggøvelser utført med en treningsball som redskap, gir raskt et mindre magemål. Når magen trenes korrekt, spennes musklene - og spesielt den innerste magemuskelen, som holder buken inne.

Denne saken er opprinnelig publisert i KK 8, som er i salg nå!

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer