Spise sunt:

Spiser du sunt, men går likevel ikke ned i vekt?

Kan være at du begår en vanlig tabbe...

SPISE SUNT: Ikke alt du tror er sunt er nødvendigvis bra for deg i store mengder. FOTO: Scanpix
SPISE SUNT: Ikke alt du tror er sunt er nødvendigvis bra for deg i store mengder. FOTO: Scanpix Vis mer
Publisert

De siste årene har nordmenn tatt helsen sin mer på alvor. Butikkene bugner av matvarer merket «uten tilsatt sukker» og «lavt fettinnhold». Det er likevel ikke slik at det du tror er sunt, har en positiv helseeffekt.

Line Kristin Johnson er ernæringsfysiolog ved Senter for sykelig overvekt ved Sykehuset i Vestfold. Hun mener folk flest har blitt flinkere til å velge sunn mat, men at de spiser feil mengder.

- Mitt inntrykk er at de fleste vet hva som er sunt, men bommer på mengdene. De tror de spiser sunt, men lurer på hvorfor de ikke går ned i vekt.

Frukt er et eksempel på noe sunt, som man likevel ikke skal spise for mye av.

- Noen spiser kanskje to kilo med epler eller appelsiner. Eller drikker masse smoothie. Da blir mengden fruktsukker og kaloriinnhold betydelig og det blir vanskelig å gå ned i vekt.

Nøtter mer kaloririkt enn godteri

Kos er gjerne forbundet med ekstra kaloririk mat, men også her prøver mange å finne alternative løsninger som kan være litt snillere mot midjemålet. Bytter du for eksempel ut lørdagsgodiset med nøtter eller tørket frukt, er det ikke sikkert du blir i bedre form av den grunn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer