KJÆRESTEN ØDELEGGER VEKTNEDGANGEN: Mange opplever at det er vanskelig å gå ned i vekt når kjæresten fortsetter å spise usunt.  Foto: Shutterstock / Photographee.eu
KJÆRESTEN ØDELEGGER VEKTNEDGANGEN: Mange opplever at det er vanskelig å gå ned i vekt når kjæresten fortsetter å spise usunt. Foto: Shutterstock / Photographee.eu Vis mer

Kjæreste Som Spiser Usunt

Spiser typen mye snop - som du ikke klarer å motstå?

Her er redningen!

Du vil ha knekkebrød, han vil ha rundstykker. Du vil ha blomkålsuppe, han vil ha hamburger. Du vil ha fruktsalat, han vil ha brownies. 

Sukk, det kan være vanskelig å gå ned i vekt når kjæresten din foretrekker å spise usunn mat og snacks, fremfor sunne salater og frukt. Og hvert fall når han hele tiden skal gjøre det foran deg!

Heldigvis finnes det noen tips som kan få han til å spise det samme sunne og gode maten - som du også har godt av.

- En studie fra University of Michigan i 2012 har faktisk slått fast at menn kun spiser grønnsaker og annen sunn mat som de får det servert av konene sine for å få husfred! 

LES OGSÅ: Fra usunt til sunt på 1-2-3

Mange får ikke den støtten de trenger 

Karoline Steenbuch Lied, som er fagansvarlig for kosthold og ernæring i Grete Roede AS, forteller at dette er en problemstilling mange kvinner kjenner seg igjen i. 

- Jeg har møtt flere kvinner på mine kurs som syns det er ekstra utfordrende å gå ned i vekt når kjæresten deres ikke støtter dem i prosessen. For det er ikke til å legge under en stol at det er veldig krevende å begrense seg når kjæresten sitter rett ved siden av med en stor pose potetgull. 

- Hos oss sier vi at det er mye større sjanse for å lykkes når man har en «heiagjeng» rundt seg, og da må alle spille på lag med hverandre, støtte hverandre og hjelpe hverandre, sier hun. 

LES OGSÅ: Ukeplan for et sunnere liv

Spiser grønnsaker for husfredens skyld

Videre forteller Steenbuch Lied at mange lever i den tro at sunn mat er kaninfôr som ikke smaker godt.
 
- Jeg tror det er mange som har vrangforestillinger om at sunn mat ikke metter, samtidig som det er kjedelig mat som ikke smaker godt. 

- En studie fra University of Michigan i 2012 har faktisk slått fast at menn kun spiser grønnsaker og annen sunn mat som de får det servert av konene sine for å få husfred! Forskerne bak studien tror at mange menn spiser sunnere hjemme, men kompenserer for dette når de spise utenfor hjemmet ved å spise mer usunt. Dette er jo en amerikansk studie og den er noen år gammel, men jeg tror nok at mye av det kan stemme for mange. 

Trenger menn annen mat enn kvinner, eller kan vi fint spise det samme?

SPISER SUNT FOR Å BEVARE HUSFREDEN: En studie fra University of Michigan i 2012 har slått fast at menn kun spiser grønnsaker og annen sunn mat som de får det servert av konene sine for å få husfred!  Foto: Shutterstock / Minerva Studio
SPISER SUNT FOR Å BEVARE HUSFREDEN: En studie fra University of Michigan i 2012 har slått fast at menn kun spiser grønnsaker og annen sunn mat som de får det servert av konene sine for å få husfred! Foto: Shutterstock / Minerva Studio Vis mer

- Nei, menn trenger ikke annen mat enn kvinner, de trenger akkurat de samme næringsstoffene, bare litt flere av dem. LES OGSÅ: Mat som tar knekken på magefettet

Viktig å ikke mase på han 

Dersom du ønsker at kjæresten din skal spise sunnere, anbefaler eksperten deg å servere han sunne alternativer til maten han allerede liker.  

- Det finnes mye god og smakfull mat som er mager og sunn. Lag dette til han – forhåpentligvis vil han synes det er godt! Det er tross alt mye hyggeligere å spise god mat sammen enn å sitte med hver sin tallerken. 

- Hvis kjæresten din i tillegg har et overvektproblem med mye fett rundt magepartiet kan det vært lurt å forklare at dette er helsefarlig, og at et sunnere kosthold vil kunne gjøre noe med dette.  

Er det viktig å ikke mase på han? 

- Som med alt annet, tror jeg ikke mas fører fram her heller. Da er det bedre å “dytte” kjæresten din i riktig retning, blant annet ved å tilby han sunn mat i moderate porsjoner. 

- Men for at det virkelig skal resultere i noe, er det til syvende og sist mannen selv som må ta tak i problemstillingen, gjøre noe med det og kjenne eierskap til det, sier Steenbuch Lied. 

Vi gjør oppmerksom på at Aller Media er deleier i Grete Roede AS. 

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: