Hitler var avhengig av narkotika

Startet andre verdenskrig i narkotikarus

Adolf Hitler sørget for å være høy på metamfetamin under viktige møter. Tyske soldater ble lurt til å ta narkotika under krigen.

HØY UNDER TORDENTALENE: Adolf Hitler var full av blant annet det narkotiske stoffet metamfetamin under sine mange tordentaler. Her er han fotografert i 1940. Foto: REX NTB Scanpix
HØY UNDER TORDENTALENE: Adolf Hitler var full av blant annet det narkotiske stoffet metamfetamin under sine mange tordentaler. Her er han fotografert i 1940. Foto: REX NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det starter med et møte en vårkveld i 1936. Tysklands rikskansler Adolf Hitler sliter med smertefulle mageproblemer, eksem, konsentrasjonsvansker og potensproblemer. Under en middag hos en felles venn betror diktatoren seg om problemene til legen Theodor Morell.

Morell tilbyr seg å undersøke Hitler. Han tilbyr seg også å medisinere ham med sine miksturer.

Tysklands leder blir ikke bare kurert for smerter og dårlig mage. Han blir avhengig av miksturene han får injisert av legen, skriver bladet Historie.

«Pasient A»

Injeksjonene får «Pasient A», som Hitler kalles i Morells journal, til å føle seg sterk som en okse. Mirakelmiksturen han får injisert hver morgen inneholdt jod, kalk og lever- og hjerte-ekstrakt for å øke mengden testosteron i kroppen.

Hitler får også injisert stoffet Morell kaller Vitamultin. Stoffet inneholdt en stor dose av det vanedannende, narkotiske stoffet metamfetamin som stimulerer sentralnervesystemet. Metamfetamin har effekter som økt våkenhet, økt selvfølelse, nedsatt appetitt og rusfølelse med hevet stemmeleie.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer