Steke kyllingfilet

Stek saftige kyllingfileter i ovnen

Lær deg trikset som forhindrer at de blir tørre.

SAFTIG KYLLINGFILET: Å ovnssteke kyllingfilet gir mindre os på kjøkkenet, og krever lite kokkelering. Foto: Scanpix
SAFTIG KYLLINGFILET: Å ovnssteke kyllingfilet gir mindre os på kjøkkenet, og krever lite kokkelering. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Er du blant dem som ofte spiser kyllingfilet til middag? Da vet du sikkert at kyllingfileten både er proteinrik og fettfattig, og dermed et godt valg om du vil bli god og mett.

Dersom du har blitt skeptisk til å spise kylling etter at det kom fram at kyllingen kan inneholde skumle bakterier, kan du lese om hvordan du trygt kan spise kylling her.

GOD MIDDAG: Kylling i form med poteter og rødløk

Kan fort bli tørr

De fleste steker kyllingfileten i pannen når de skal tilberede middagen. Det er fint, men det er veldig viktig å passe på at kyllingen er helt gjennomstekt. Rå kylling skal ikke spises.

Problemet er at overstekt kyllingfilet blir ganske tørr, og det er ikke så fristende. Vi har tidligere vist hvordan du steker kyllingfilet saftig i stekepannen. Det er ikke vanskelig, men det er noen triks du bør lære deg - her finner du dem.

MÅ PRØVES: Kylling med sitroncouscous og rødbeter

Stek kyllingfilet i ovnen

Pannesteking krever at du står der og følger med, og skaper en del os og lukt på kjøkkenet. Derfor bør du vurdere å steke kyllingfiletene i ovnen. Det er smart om du skal steke mange. Det må sies at dette tar lenger tid enn å steke dem i pannen, men du slipper mye os og lukt, og kan bruke tiden til å tilberede resten av måltidet. Smart om du skal ha gjester på besøk.

Men også her er utfordringen å få kyllingfileter som er saftige, og ikke knusktørre. Heldigvis finnes det et smart triks som sikrer et perfekt resultat:

Det går ut på å dekke kyllingfiletene med bakepapir under stekingen:

Video: Se trikset som forhindrer at kjøttet blir tørt. Vis mer

Oppsummering:

1. Sett på ovnen på 200 grader. Resultatet blir best med over- og undervarme. Bruker du varmluftfunkson, holder det med 180 grader.

2. Ha litt olje i en ildfast form. Smør også olje utover et bakepapir du har tilpasset den ildfaste formens størrelse.

3. Smør inn kyllingbrystene med olje, og krydre dem etter ønske

4. Legg kyllingfiletene i den ildfaste formen, og dekk dem med bakepapiret - den oljesmurte siden skal ned. Pakk bakepapiret godt rundt kyllingfiletene. Poenget med bakepapiret er å forhindre at kyllingfiletene mister fuktighet under stekingen.

5. Stek midt i ovnen på 200 (180) grader i 30-35 minutter, avhengig av hvor tykke kyllingfiletene er. Sjekk evt. med å gjøre et lite snitt i én av dem for å se at de er helt gjennomstekte.

SJEKK DENNE OPPSKRIFTEN: Smakfull og sunn kyllingsalat med bulgur

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer