Slik unngår du fotplager

Steller du føttene ofte nok?

Mange gjør feil når de steller føttene hjemme. Her er ekspertrådene som gir deg fine og friske føtter.

TRENGER PLEIE: Ikke noe er deiligere enn å gå barføtt i gresset. Føttene våre er utsatt for mye trykk og belastning og trenger jevnlig pleie for at vi skal unngå plager. Foto: NTB Scanpix
TRENGER PLEIE: Ikke noe er deiligere enn å gå barføtt i gresset. Føttene våre er utsatt for mye trykk og belastning og trenger jevnlig pleie for at vi skal unngå plager. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

– Du bør ta fotbad og stelle føttene en gang i uka, sier Lise Renathe Thorsen ved Knarvik hud- og fotpleieklinikk.

Ifølge Thorsen, som har 20 års erfaring som medisinsk fotterapeut, er det ofte føttene vi slurver mest med å ta vare på. Hun anbefaler jevnlig pleie av undersåttene for å forebygge for ulike, smertefulle plager som torner (ofte kalt liktorner) og sår i huden.

– Det er viktig å forebygge for å beholde føttene sunne og fine. Det oppstår mer problemer med føttene med alderen. Har du utfordringer med føttene bør du gå til en profesjonell fotterapeut, sier hun.

Personer som har diabetes eller andre revmatiske sykdommer må kontakte fotterapeut for profesjonell fotbehandling.

Fjern hard hud riktig

Har du ikke store problemer med føttene fra før vil jevnlig hjemmespa for føttene gi den gode følelsen.

– Anbefalt tid å sitte med føttene i fotbad er mellom 5–7 minutter. Vannet bør holde kroppstemperatur. Man kan også ha et deilig urtebad eller havsalt oppi vannet, sier Thorsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer