Strikk

Sterk med strikk

Er strikk godt nok som substitutt for vanlig styrketrening?

Sterk med strikk
Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg er en jente på 19 år som spiller fotball. Nå har vi 2-3 fotballtreninger i uka. Jeg regner vel med at jeg kan anse disse som min kondisjonstrening. Siden jeg ikke har tilgang eller råd til treningsstudio, har jeg sett litt på dette med strikk-trening.

Det første jeg lurer på er hvordan effektiviteten på slik trening er i forhold til styrketrening med vekter? Eller om det er effektivt i det hele tatt hvis jeg er motivert for å trene ganske hardt for å oppnå en mer veltrent kropp?

Det andre er hvilken type strikk jeg bør kjøpe meg? Har sett mange varianter både med og helt uten håndtak. Bør jeg da også velge det strikket med mest motstand i, hvis jeg er forberedt på å trene så godt som mulig er med strikk?

Og til sist lurer jeg på om du har noen gode øvelser. Er interessert i å trene stort sett hele kroppen, men er som kvinner flest mest motivert på å få en strammere rumpe og lår, og flatere mage!
Jente 19

Svar: Aller først - strikktrening er bra, men kan ikke sammenlignes med kvaliteten du kan oppnå med styrketrening i treningsstudio. Om du virkelig har lyst på resultater, er det med et stort antall ulike øvelsesmuligheter og uendelige muligheter til progresjon i motstanden du skal gjøre det.

 • Se video: Tren hele kroppen med strikk

 • Når det er sagt. Strikktrening er den aller beste varianten til hjemmetrening. Det er en flott tilleggsaktivitet når du trener seriøst styrketrening, og en flott aktivitet alene når du vil trene det aller mest nødvendige av styrketrening.

 • Velg riktig treningsform
 • Jills beste mageøvelser
 • 8 øvelser: Sprettrumpefavoritter
 • Jills beste rumpeøvelser

 • Når det gjelder valg av strikk kan det jo variere litt hva du og jeg liker, men jeg anbefaler den type som har håndtak i begge ender. Kjøp en med middels motstand, så passer den til alle muskelgruppene, eller kjøp en middels og en tung for å ha et større spekter.

  Lykke til med styrketreningen

  Jill Jahrmann
  treningsekspert
  jill@kk.no

  LES OGSÅ:
 • Se video: Tren hele kroppen med strikk
 • Ta testen: Hva vet du om trening?
 • 12 gode grunner til å trene
 • Jill Jahrmann er KKs treningsekspert. Hun er utdannet fysioterapeut og treningsfaglig ansvarlig for SATS.Har du spørsmål til henne, kan du sende en e-post til jill@kk.no.
  Jill Jahrmann er KKs treningsekspert. Hun er utdannet fysioterapeut og treningsfaglig ansvarlig for SATS.Har du spørsmål til henne, kan du sende en e-post til jill@kk.no. Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer