<strong>BREKKE PENIS:</strong> Dessverre kan også penisen utsettes for ulykker, og det verste som kan skje er at den «brekker». Foto: Shutterstock / Kaspars Grinvalds
BREKKE PENIS: Dessverre kan også penisen utsettes for ulykker, og det verste som kan skje er at den «brekker». Foto: Shutterstock / Kaspars Grinvalds Vis mer

Penisfraktur

Stillingen som lettest får penis til å «brekke»

De fleste «penisulykker» skjer når kvinnen sitter på topp.

Publisert
Sist oppdatert

Enhver mann vil nok vri seg i ubehag bare av tanken på at noe skulle skje med hans edlere deler, dette er tross alt hans personlige sentrum for manndom, fornøyelse og tilfredsstillelse. 

Dessverre kan også penis utsettes for ulykker av og til, og det verste som kan skje er at den «brekker». Ja, for det kan faktisk skje. 

Tilstanden har til og med et latinsk navn; Traumatisk ruptur av tunica albuginea corporis cavernosi penis. Mer enn en munnfull kan du trygt si. Men på legespråket kalles det vanligvis for penisfraktur, ifølge medisinskfaglig ansvarlig lege ved Sex og Samfunn i Oslo, Marius Johansen. 

En penisfraktur er svært sjelden, og takk og lov for det, det kan nemlig være svært smertefullt. Men hvordan kan den egentlig «brekke» når den ikke inneholder bein?

LES OGSÅ: Disse sextrendene vil vi se mer av i 2016

Oppsøk lege raskt

Har du noen gang hørt det lille «kneppet» som høres når du knekker over en wienerpølse? Omtrent slik kan man karakterisere lyden av en penisfraktur – et uhell som oftest skjer under samleie eller ved kraftig onani.

– Penisen består av et svamplegeme som dekkes av en bindevevshinne. Når penisen blir stiv fylles svamplegemet med blod, og det er da den er mest utsatt. Ved en penisfraktur er det bindevevshinnen som sprekker, og det er dette man hører lyden av, sier han til KK.no.

<strong>BREKKE PENIS:</strong> Hører du først et lite knepp, etterfulgt av sterke smerter og en hevelse? Da kan du ha fått en penisfraktur. Foto: Science Photo Library
BREKKE PENIS: Hører du først et lite knepp, etterfulgt av sterke smerter og en hevelse? Da kan du ha fått en penisfraktur. Foto: Science Photo Library Vis mer

Dette skaper en blødning inne i penis, og det vil oppstå både hevelse og smerter, og penis vil også kunne få en bøy.

– Avhengig av hvor stor riften i posen er, kan penis bli skjev etterpå. Hvis penis har fått en permanent bøy så kan dette gjøre det vanskelig å gjennomføre samleie senere, forklarer Johansen og påpeker at det er lurt å oppsøke lege raskt.

– Kontakt legevakten for akutthjelp, for et penisfraktur må behandles med operasjon. Dersom du opereres innen syv dager vil 98 prosent bli helt fin igjen etterpå.
Dette er slett ikke en komplisert operasjon, og går ut på at man fjerner blodansamlingen og syr igjen hullet i bindevevshinnen.

LES OGSÅ: Slik opererer norske menn seg til større penis

Halvparten skjer med kvinnen på topp

Slike pensiulykker skjer altså som oftest under samleie, og enkelte sexstillinger øker risikoen betraktelig.

En brasiliansk studie utført ved University of Campinas, viste at den farligste sexstillingen er når kvinnen rir mannen, denne har nemlig skylden for hele 50 prosent av alle tilfellene av penisfrakturer.

<strong>EKSPERTEN:</strong> Medisinskfaglig ansvarlig lege ved Sex og samfunn, Marius Johansen.  Foto: Kai Myhre
EKSPERTEN: Medisinskfaglig ansvarlig lege ved Sex og samfunn, Marius Johansen. Foto: Kai Myhre Vis mer

– I denne stillingen styrer ikke mannen selv vinkel og retning på penis. Penis kan derfor gli ut av skjeden, og hvis kvinnen senker seg ned slik at den treffer feil, kan penisen lide under kvinnens vekt og derfor «knekke», forklarer Johansen.

Et slikt uhell vil i de fleste tilfeller ikke gi særlig smerter for kvinnen, og hun vil derfor ikke kunne avverge det før det er for sent. I andre sexstillinger der det er mannen som har kontrollen på retning og fart, er sjansen større for at uhellet kan avverges, rett og slett fordi han vil merke når det gjør vondt.

Det er likevel ikke bare kvinnens «skyld» at dette skjer, det er også andre sexstillinger der man er utsatt. 29 prosent av alle tilfellene av penisfrakturer skjer nemlig i «doggy-style», mens det i 21 prosent av tilfellene skjer i den klassiske misjonærstillingen. Det kan altså som en generell regel være lurt å ikke la iveren ta helt overhånd.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer