Spenningshodepine:

Stiv i nakken og vondt i hodet?

Du er ikke den eneste for tiden!

STIV: Hjemmekontoret har gitt ekstra stiv nakke for mange i år. Men det finnes råd. FOTO: NTB
STIV: Hjemmekontoret har gitt ekstra stiv nakke for mange i år. Men det finnes råd. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Hverdagen i 2020 har vært annerledes og langt mer stillesittende. Mange har hjemmekontor, treningssenteret er kanskje stengt og det sosiale livet innskrenket. Beskjeden er enkel, vi skal være mest mulig hjemme!

Den daglige gåturen til og fra jobb er byttet ut med tassing fra soverommet, til kaffemaskinen og til spisebordet. Skrittelleren viser knappe 250 skritt, nakken verker og en murrende hodepine bygger seg opp i bakhodet.

Den ergonomisk tilpassede hev/senk pulten og kontorstolen, med et titalls justeringsmuligheter, har måttet vike for kjøkkenstol eller sofa. Det blir mørkt allerede klokken 15 og det frister lite å motivere seg til en løpetur på glatta, i mørket.

Konsekvensen av inaktivitet og stillesitting gjenspeiler seg i proppfulle timelister hos terapeuter landet rundt. Aldri før har jeg hatt så mange pasienter med stiv nakke og spenningshodepine, og flere skal det nok bli.

Da er det godt å vite at muskulær behandling, ergonomiske råd, og tips om øvelser og trening raskt redusere både nakkesmerter og spenningshodepine.

Men hva er egentlig spenningshodepine?

Spenningshodepine er den vanligste formen for hodepine, og utgjør mer enn 75 prosent av alle hodepinetilfeller folk oppsøker hjelp for. Smerten kan oppleves ulike steder i hodet, men mange av mine pasienter beskriver det som et stramt bånd rundt hodet eller over pannen. Smerte kan også oppleves i tinningen, bakhodet eller bak øynene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer